Međugorje

Fra Slavkovi tragovi trajno će biti vidljivi u Međugorju

26.11.2016.
u 08:00

U Međugorju je obilježena 16. godišnjica smrti dr. fra Slavka Barbarića, u svijetu vrlo poznatog međugorskog svećenika. Večernju sv. misu zadušnicu u međugorskoj župnoj crkvi sv. Jakova za pokojnog fra Slavka predslavio je fra Ljubo Kurtović, župnik župe Humac, u suslavlju međugorskog župnika fra Marinka Šakote i još 17 svećenika. - Na ovaj dan sjećamo se našeg pokojnog fra Slavka Barbarića. On ostaje trajno ovdje živjeti s nama i među nama. Njegov duh, njegovi tragovi i prisutnost ostaju ovdje trajno, kazao je, između ostalog, fra Ljubo Kurtović. U svojoj nadahnutoj homiliji fra Ljubo je, među ostalim, istaknuo kako je na današnji dan fra Slavka, nakon molitve križnog puta s vjernicima na Križevcu, Gospodin pozvao k sebi. Umro je u 54. godini. Po našem ljudskom računanju, u najboljim životnim godinama. Mogao je još puno toga dati i učiniti. Na Križevcu je završio svoj zemaljski put, na Križevcu na kojem je oblikovao svoje srce, po patnji, križu i srcu našeg Gospodina. Fra Marinko Šakota, međugorski župnik, prisjećajući se pokojnog fra Slavka, kazao je kako je on volio Boga i čovjeka.

- Teško je spojiti to dvoje, a on je to umio, kazao je fra Marinko. Fra Slavko je preminuo na Križevcu 24. studenoga 2000. godine. S hodočasnicima je radio od 1982. Njegove su knjige prevedene na više od 20 jezika i tiskane diljem svijeta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?