mostar

Fra Skoko: Otvaranje studentskog doma na blagdan sv. Majke Terezije

studentski dom
19.11.2016.
u 14:15

Naša Hercegovačka franjevačka provincija sa sjedištem u Mostaru prošle godine započela je projekt izgradnje Studentskog doma za siromašne studente sv. Majke Terezije, Pučku kuhinju fra Didaka Buntića i Centar za dijalog sv. Franje u Mostaru.

Prema riječima fra Ike Skoke, voditelja cijelog projekta radovi na objektu idu brže od planiranoga. „Radovi idu odlično, a sve zahvaljujući donacijama koje dolaze onako kako smo i očekivali. Ova izgradnja još jednom potvrđuje da naš narod ima veliko srce. Do sad ima oko 3000 donatora – do sada najviše je darovala Vlada Republike Hrvatske te su brojni oni koji su darovali 1 KM, 10 KM“, kazao je fra Skoko. Napomenuo je da sve donacije, svi dosadašnji plaćeni troškovi i građevinske dozvole mogu se vidjeti na stranici www.dompes-mo.

Studentski dom sv. Majke Terezije namijenjen je u prvom redu siromašnijim studentima i iz brojnih obitelji. Kapacitet doma je 150 kreveta. Prema riječima fra Ike Skoke, prvotno je bilo predviđeno oko 100 kreveta. Međutim, Sveučilište u Mostaru svake godine ima sve više studenata, te je odlučeno da se poveća i kapacitet doma. Ističe da su jako zadovoljni dinamikom pristizanja donacija, jer čini se da su naši ljudi koji doniraju prepoznali i važnost i ozbiljnost projekta. „Upravo smo završili akciju 70x70x70 u kojoj smo pozvali naše imućnije ljude da financiraju jednu cijelu sobu i da se soba zove po njihovoj obitelji ili tvrtki. Duboko smo uvjereni kako će najmanje po desetak najpotrebnijih studenata svake akademske godine iz naših općine pronaći svoj smještaj u ovom domu! Dom će raditi na principu samoodrživosti i imat će karakter internata (znat će se kad je ustajanje, objedi i rad).Uz Božju i Vašu pomoć nadamo se studentski dom otvoriti sljedeće godine na dan Svete Majke Terezije 5. rujna,“ kazao je fra Skoko. Dodao je da je već nekoliko obitelji i tvrtki financiralo sobe, te da se nadaju još barem pedesetak velikih darovatelja iz Hercegovine, piše Posušje.net.

„Sada smo u akciji 1000×1000. U toj akciji molimo one koji mogu darovati 1000 KM i tako se uključit u Klub Dompes 1000!“, kazao je fra Skoko. Vjeruje da je ima naših poduzetnika kojima neće biti prevelik teret odvojiti 100 maraka za izgradnju doma za siromašne studente

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?