VELIKA BOŽIĆNA AKCIJA VEČERNJEG LISTA ‘DARUJMO IM DOM’

Fra Franjo Vidović iz Klagenfurta: Projekt ‘Dompes’ je hvalevrijedan, važan i dobar

03.01.2017.
u 07:00

Iz Klagenfurta se Večernjem listu ovih dana javio fra Franjo Vidović. Vrijedni svećenik ima pune ruke posla, što na nastavi, što u crkvi, ali uvijek uhvati vremena za ugodan razgovor, kao i za pomoć svojima u BiH. Potpomogao je tako i projekt izgradnje objekta “Dompes” u Mostaru. - Projekt je, u svakom slučaju, hvalevrijedan, važan i dobar za Mostar te širu regiju Hercegovine. Studenti su budućnost jednog društva, opće zajednice i, prema tome, mislim kako je ideja fra Ike Skoke, osnovati studentski dom u kombinaciji s pučkom kuhinjom i Centrom za dijalog, nešto hvale vrijedno, nešto što treba potpomoći i nešto što će u budućnosti značiti mnogo i za Mostar i širu zajednicu Hercegovine, naglasio je fra Franjo.

Izgradnja napreduje

A Dompes itekako napreduje. Kvalitetom izgradnje i brzinom zadovoljan je i voditelj projekta fra Iko Skoko. I prve dane nove godine provodi prateći radove i planirajući kako dalje. Želja da dom bude otvoren u rujnu ove godine pretvara se polako u stvarnost.

Dragovoljni prilozi

U velikoj akciji pod nazivom “Darujmo im dom” sudjeluje i Večernji list. Sve donacije, upute za uplatu dobrovoljnih priloga, troškovnik i stanje izvedenih radova potpuno su javni i svakomu dostupni na web-stranici www.dompes-mo.com. Franjevački samostan sv. Petra i Pavla iz Mostara pokrenuo je izgradnju Dompesa dragovoljnim prilozima kako bi se omogućilo studiranje studentima slabijeg imovinskog stanja. Dom će imati 64 sobe za ukupno 150 studenata, osam učionica, višenamjensku dvoranu i pomoćne prostorije na oko 5000 četvornih metara na šest etaža, od podruma, prizemlja, četiri kata, do mansarde. Na svakom katu bit će po jedna soba prilagođena studentima s poteškoćama u kretanju. Pučka kuhinja i Centar za dijalog bit će važne sastavnice Dompesa, ali i društvenog života grada Mostara. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?