Mostar

Kordić: Moramo više brinuti o radnicima, jedni bez drugih ne možemo

01.05.2022.
u 12:17

Sa zvukom sirene u 12 sati na mostarskoj šetnici okupio se veći broj gradjana Mostara na tradicionalnom prvosvibanjskom grahu. Uz gradjane Mostara tu su se našli i gradonačelnik Mostara Mario Kordić, predstavnici sindikata na čelu s Josipom Milićem, predsjednikom Sindikata srednjih škola HNŽ-a. Oni su u podne dali izjave za medije u kojima su se osvrnuli na praznik rada i tradicionalno okupljanje uz grah. Gradjani su se mogli poslužiti brsplatnim grahom i pivom na tri stola koja su rasporedjena duž šetnice. 

- Drago mi je da je se tradicija vratila. Ljudi su sretni i zadovoljni da se danas možemo družiti jer ipak je danas poseban dan, 1. svibanj, praznik rada kada se malo više nego drugih dana prisjetimo koliko su nam bitni ljudski resursi, naši djelatnici. U moru problema vrlo često zaboravimo koliko smo jedni drugima bitni i važni. Jako je bitno na današnji dan poslati poruku onima koji odlučuju o pravima radnika i plaćama da se maksimalno potrude, te da svi zajedno više brinemo o ljudima s kojima radimo jer jedni bez drugih ne možemo. Mi ćemo nastaviti ovu tradiciju. Vidjeli  ste da se u Gradskom vijeću trudimo i donosimo odluke koje su socijalne i idu na ruku radnicima i u tom kontekstu bi htio spomenuti i posljednju odluku o uvođenju neradne nedjelje. Mislim da nam to treba služiti za čast i da je to put kojim trebamo dalje ići. Vidjeli smo koliko je bilo pozitivnih komentara i koliko je Mostar opet došao u fokus regije jer je jedini veliki grad koji je uspio tako nešto donijeti što puno govori i o Gradu Mostaru i trenutačnoj Gradskoj upravi i vijećnicima koji rade, kazao je gradonačelnik Miro Kordić.

 

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?