obilježili i Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

FOTO Učenici Osnovne škole Antuna Branka Šimića Mostar volontirali u berbi maslina

učenici u berbi maslina
Foto: Facebook/Osnovna škola Antuna Branka Šimića
1/6
24.10.2023.
u 18:39

Učenici su zajedno s profesorima i časnim sestrama ubrali dvije tone maslina.

Učenici Osnovne škole Antuna Branka Šimića Mostar jučer su volontirali u berbi maslina te na taj način i obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. U berbi su sudjelovali učenici šestih, sedmih, osmih i devetih razreda. 

"Na zemljištu velikom oko 12 hektara, Školske sestre franjevke Krista Kralja iz Provincije Svete Obitelji u Potocima - Bijelo Polje uzgajaju čak 3500 stabala maslina. Može se reći kako njihovi maslinici spadaju među najveće u Hercegovini. Stoga sestre pozivaju sve zainteresirane na volontiranje u periodu berbe maslina. Naši učenici su se odazvali i na taj način su obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Bravo za naše učenike", objavila je Osnovna škola Antuna Branka Šimića Mostar na svojoj Facebook stranici. 

Učenici su zajedno s profesorima i časnim sestrama ubrali dvije tone maslina.

"Nabrali smo dvije tone maslina! 
Sad, kad se isprešaju prve litre mladog maslinovog ulja, pa kad se svemu pridruži neka dobra hercegovačka hrana, berba maslina će uistinu biti fešta u čast sljubljivanja darova prirode i ljudskog rada, u čast veze učenika, učitelja i časnih sestara.
Hvala šestaši, sedmaši, osmaši i devetaši!", naveli su iz škole u svojoj objavi.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije