oaza mira u gorancima

FOTO Posjetili smo ranč Konjičkog kluba Mostar, evo što smo zabilježili...

14.07.2020.
u 11:50

Konjički klub Mostar nalazi se u Gorancima, udaljen 20-ak minuta vožnje od središta Mostara, a dovoljno daleko od gužve i vrućeg asfalta da se čovjek odmori i opusti u netaknutoj prirodi. Klub je osnovan 2009. godine i trenutačno posjeduje 20 konja različitih pasmina, od arapskih vrsta, lipicanera i raznih drugih autohtonih vrsta konja. Danas je klupski ranč oaza mira okružena prelijepom prirodom i mnoštvom životinja, od kozlića i zečeva do velikih konja, piše Večernji list BiH.

Bogata ponuda

Konjički klub Mostar ima bogatu ponudu kao što je škola jahanja, jahaonica za mališane, rekreativno jahanje, terensko jahanje, pansion za konje, terapijsko jahanje i, posebno u posljednjem vremenu često korišteno, organizaciju rođendanskih zabava u ambijentu kluba u planinskoj prirodi. Unajmljivanje konja za fotografiranje i snimanje raznih svečanosti postalo je hit kod mnogih. Vrijeme i briga posvećeni konjima život su Daniela Glibića i Jelene Ćorić uz organizacijsku podršku glavnog tajnika kluba Tugomira Čuljka, koji svjedoče kako se ovaj posao ne bi mogao raditi bez velike ljubavi prema ovim divnim plemenitim životinjama, koju oni svakako osjete i višestruko uzvrate kako njima tako i njihovim svakodnevnim posjetiteljima.

Osim bogate ponude, klub je ponosan i na vlastiti uzgoj konja koji se koriste u školi jahanja namijenjenoj kako djeci tako i svim zaljubljenicima u prirodu i životinje. Tu je i neizostavno terapijsko jahanje za osobe s poteškoćama koje je jako važno u procesu rehabilitacije.

Ova vrsta suradnje s raznim udrugama i školama zasigurno će se proširiti jer postaje dobar temelj podrške i terapije za djecu s posebnim potrebama. U kombinaciji s netaknutnom prirodom područja Goranaca te prekrasnih okolnih planina kao što je prelijepa Čabulja, sve do bliskog Parka prirode Blidinje i uz entuzijazam velikog broja članova kluba, jahanje predstavlja istinski užitak za tijelo i duh.

Turističke aktivnosti

Konjički klub Mostar već niz godina proširivao je ponudu turističke aktivnosti u okolici Goranaca i nastoji dalje djelovati u lokalnim turističkim mogućnostima. Trud, rad i ljubav prema konjima mnoge turiste iz inozemstva povukli su od SAD-a do Njemačke i zasigurno obogatili turističku ponudu u bližem okružju kluba.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?