Na poziv rukovodstva

FOTO Izaslanstvo Vlade FBiH posjetilo Aluminij, upoznali se s planom razvoja i ostvarenim rezultatima

16.06.2022.
u 17:34

Na sastanku je prezentiran i plan razvoja kompanije, te koraci i faze koji se namjeravaju poduzeti u narednom razdoblju.

Izaslanstvo Vlade Federacije BiH danas je, nakon održane sjednice u Mostaru, posjetilo mostarski Aluminij. Posjet je upriličen na poziv rukovodstva kompanije Aluminij Industries d.o.o, a u izaslanstvu su bili premijer Federacije BiH Fadil Novalić, zamjenica premijera i federalna ministrica financija Jelka Milićević, te federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić i federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo, priopćeno je iz Vlade FBiH. 

Tom prilikom, menadžment kompanije Aluminij Industries predvođen direktorom Amirom Gross Kabirijem, te zamjenicom direktora Suzi Mikulić, upoznao je izaslanstvo Vlade FBiH sa do sada poduzetim aktivnostima i ostvarenim rezultatima rada.

Na sastanku je prezentiran i plan razvoja kompanije, te koraci i faze koji se namjeravaju poduzeti u narednom razdoblju.

Inače, Podružnica M.T. Abraham grupe, Aluminij Industries d.o.o. i Aluminij d.d. Mostar prije dvije godine potpisali su ugovor o zakupu pogona mostarske kompanije, a ova grupa i njeni partneri obvezali se da će započeti primjenjivati strateški plan kako bi se osigurao početak rada Aluminij d.d. Mostar. Ugovorom je utvrđena obveza ponovnog pokretanja proizvodnje i zapošljavanja bivših radnika, koje se treba odvijati u etapama.

Vlada Federacije BiH najveći je pojedinačni vlasnik Aluminija s 44 posto dionica koliko imaju i mali dioničari, dok je Vlada Republike Hrvatske vlasnik preostalih 12 posto dionica.

Izaslanstvo je nakon današnjeg sastanka obišlo i pogone ljevaonice i anoda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?