Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

FOTO Bili smo na kupalištima Trebižata. Evo što smo zabilježili...

01. kolovoza 2020. u 13:56 0 komentara 1009 prikaza
Foto: Ivan Kaleb

Ljeto se pokazuje u svoj svojoj pojavnosti i punini. Sunce prži, vrućina udara iz neba i zemlje, osobito u krševitoj Herecegovini, gdje temperature prelaze 40 stupnjeva. Ljudi traže zaklon i osvježenje u rijekama i jezerima, a mnogi i na hrvatskoj jadranskoj obali. Na rijeci Trebižat puno je većih ili manjih kupališta, od Peć Mlina i Tihaljine u općini Grude, preko Ljubuškog do Čapljine i ušća u Neretvu.

 | Autor :

Svako selo ili gradsko naselje koje gravitira rijeci, ima svoje kupalište. Tako je i u Ljubuškom, kojeg krase biseri Kravica, Koćuša, Božjak, Čeveljuša, Baščine, Mandića jaz, Bililo, ali i brojni drugi. U blizini kuća naselja Ruljaš, je kupalište ljubuške prigradske četvrti Humac.

 | Autor :

- Voda je ugodna, dobro rashladi. Svi smo ovdje domaći, ovdje sam odmalena, tu sam naučio plivati - kaže Vjeko Mucić.

- Izađem svaki drugi dan s psima da se okupaju, a naravno i ja da se osvježim - kaže Zoran Sabljić. 

 | Autor :

Živo je u vodi, a i izvan vode. Mladi "bace" mali nogomet. Bosi, na mekoj travi, kao u mladosti njihovi djedovi, očevi, stričevi... Još im fali krpenjača...

 | Autor :

Dinamično, razdragano i veselo je i na kupalištu Tegaševac, oko pola kilometra uzvodno. Mladići se nadmeću tko će bolje iz trka skočiti naglavačke u vodu.

 | Autor :

No, Trebižat nudi još ljetnjih opuštajućih sadržaja: ribolov, vožnja kajakom, te šetnja, trčanje, vožnja biciklom po više kilometara dugačkom nasipu Bajer.

 | Autor :

 | Autor :

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.