suradnja i koordinacija

Formirana Operativna grupa za borbu protiv terorizma

sipa
23.04.2020.
u 11:24

Na snagu u srijedu je stupio Sporazum o međusobnom pružanju pomoći i operativnoj suradnji u borbi protiv terorizma, kojim se unapređuje suradnja i koordinacija aktivnosti u borbi protiv terorizma, a posebno pravovremena razmjena informacija, uspostava, sastav, nadležnosti, način rada i financiranje radnih tijela i provođenje zajedničkih aktivnosti, kao i druga pitanja u cilju unapređenja borbe protiv terorizma i stvaranja sigurnijeg okružja u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH. 

Posebno značajno je formiranje Operativne grupe za borbu protiv terorizma, kao stalnog tijela strana potpisnica sa sjedištem u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA), priopćeno je iz te agencije.      

Strane potpisnice tog značajnog sporazuma su: Državna agencija za istrage i zaštitu, Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine, Granična policija Bosne i Hercegovine, Direkcija za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine, Federalna uprava policije, Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske, Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i Služba za poslove sa strancima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?