Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Formirana Operativna grupa za borbu protiv terorizma

23. travnja 2020. u 11:24 0 komentara 57 prikaza
sipa

Na snagu u srijedu je stupio Sporazum o međusobnom pružanju pomoći i operativnoj suradnji u borbi protiv terorizma, kojim se unapređuje suradnja i koordinacija aktivnosti u borbi protiv terorizma, a posebno pravovremena razmjena informacija, uspostava, sastav, nadležnosti, način rada i financiranje radnih tijela i provođenje zajedničkih aktivnosti, kao i druga pitanja u cilju unapređenja borbe protiv terorizma i stvaranja sigurnijeg okružja u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH. 

Posebno značajno je formiranje Operativne grupe za borbu protiv terorizma, kao stalnog tijela strana potpisnica sa sjedištem u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA), priopćeno je iz te agencije.      

Strane potpisnice tog značajnog sporazuma su: Državna agencija za istrage i zaštitu, Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine, Granična policija Bosne i Hercegovine, Direkcija za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine, Federalna uprava policije, Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske, Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i Služba za poslove sa strancima.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.