mreža

Formirana Mreža poljoprivrednih savjetodavaca u Bosni i Hercegovini

14.06.2017.
u 12:15

Osam vodećih organizacija iz privatnog sektora, koje predstavljaju više od 30 privatnih savjetodavaca i koje se bave pružanjem savjetodavnih usluga poljoprivrednim proizvođačima, potpisali su danas sporazum o formiranju Mreže poljoprivrednih savjetodavaca u Bosni i Hercegovini.

Glavni cilj ove mreže je da omogući i intenzivira suradnju na terenu između poljoprivrednih savjetodavaca (privatnih i javnih) širom zemlje, kako bi se pomoglo poboljšati dostupnost, kvalitetu i raspon savjetodavnih usluga za poljoprivredne proizvođače.

Ova neformalna mreža otvorena je za sve slične organizacije iz cijele zemlje. Očekuje se da će  uspostaviti veze s više od 200 savjetodavaca iz Bosne i Hercegovine. Mreža će osigurati platformu za dijeljenje informacija, znanja, praktičnih iskustava i raznih resursa, sve s ciljem da se pomogne poljoprivrednim proizvođačima da unaprijede svoje poslovanje i poboljšaju konkurentnost u različitim lancima vrijednosti.

Pet organizacija koje su osnovale mrežu je imenovano za inicijalno koordinacijsko tijelo - Udruženje „OK“ iz Sarajeva, REDAH iz Mostara, Regionalna stručna služba (RSS) iz Bratunca, Udruženje Travnička malina iz Travnika i Udruženje voćara Drina iz Ustikoline.

USAID/Sweden FARMA II projekt podržava ovu inicijativu i pomoći će u koordinaciji daljeg širenja mreže i njenih aktivnosti, priopćeno je iz Organske kontrole. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?