Vlada Federacija BiH

Formiran tim koji će Federaciji BiH nabaviti do 400.000 cjepiva

CJEPIVO
08.03.2021.
u 17:38

Vlada Federacija BiH potvrdila je na današnjoj hitnoj sjednici formiranje tima koji će uime Federacije BiH sa proizvođačima pregovarati nabavku cjepiva. 

Za predsjednika "Ad hoc" tima izabran je direkor Zavoda za javno zdravstvo FBiH i član kriznog stožera Ministarstva doktor Davor Pehar.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić izjavio je na pres-konferenciji nakon sjednice da je, nakon što je postalo jasno da mehanizam COVAX-a na državnoj razini nije funkcionalan, Federacija BiH morala reagirati u proceduri nabavke cjepiva. 

- Poslali smo zahtjev institucijama i osobama za koje smatramo da trebaju biti dio ad hoc tima, ali i za ekspresno djelovanje u nabavci cjepiva. Uključili smo Parlament FBiH, tri županije koje imaju kliničke centre i Zavod za javno zdravstvo. Ovaj tim bi trebao na sjednici u Mostaru 11. ožujka dostaviti prijedlog ugovora o nabavci cjepiva koji će podrazumijevati cijenu, dobavljača, tip cjepiva i količinu. Donijeli smo odluku da količina ne može biti veća od 400.000 cjepiva , jer još uvijek očekujemo cjepiva od COVAX-a i programa Europske unije. Također cijena cjepiva ne može iznositi više od 12 milijuna KM - kazao je Novalić.    

Kako je kazao, predsjednik grupe je prim. dr. Pehar, a članovi su specijalisti za lijekove u Federalnom ministarstvu zdravstva Sanja Čustović i Vesna Alagić, član Odbora za zdravstvo Zastupničkog doma Parlamenta FBiH prof. dr. Mirsad Kacila, šef Ureda  premijera SŽ Sanja Škuletić - Malagić, pomoćnik ministra za zdravstvo i zaštitu Alma Kadić, specijalista epidemiologije Blaško Topalović iz Tuzlanske županije i specijalist infektologije iz Hercegovačko - neretvanske županije Svjetlana Grgić.

Dodaje da nabavka cjepiva treba biti direktna od dobavljača ili njihovih predstavnika, te da se za nabavku cjepiva javilo već šest tvrtki iz FBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije