Zloporaba nesretnog slučaja

FMUP nameće zakone županijama

17.10.2016.
u 07:00

Otkako je uspostavljena FBiH 1994. godine traju pokušaji bošnjačkih stranaka da uruše županije i njihove nadležnosti, a u više navrata donošeni su zakoni koji su protivni i samome Ustavu, pa i nakon presuda Ustavnoga suda nisu provedene, kao što je ukidanje Ministarstva obrazovanja ili pak resora kulture. Nedavno je, zloupotrebljavajući šokantni slučaj u kojemu je višestruki nasilnik i prekršitelj zakona Sanjin Sefić u prometnom divljanju ubio dvije djevojke u središtu Sarajeva, ministar unutarnjih poslova FBiH Aljoša Čampara zatražio izmjene više propisa i zakona koji su isključiva županijska oblast.

Sarajevo najveći problem

No, još šokantnije je što je to zatražio od svih županija, a ne primjerice Sarajevske u kojoj je stopa nasilja, najtežih prekršaja, uključujući ubojstva, odavno dosegla razinu uzbune za akciju. Tako je ministar Čampara zatražio od županijskih skupština da pristupe izmjenama propisa o nedopuštenoj nabavi, držanju i nošenju oružja kako bi se pooštrile sankcije da se umjesto predviđenih propisanih kazni propišu oštrije te da se minimalna propisana kazna propiše u dvostrukom iznosu u odnosu na važeće propise. No, nije se ministar Čampara, koji za to nema nikakve nadležnosti niti ovlasti, zaustavio samo na tome. Zatražio je i da se u povodu sve ‘učestalijih tragičnih nesreća na cestama širom FBiH’ izmjene i dopune propisa kojima će biti spriječeni ovakvi tragični događaji u Sarajevu i drugim gradovima na cestama FBiH. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?