Miro Kraljević, gradonačelnik Širokog Brijega

Fiskalni sustav je centraliziran, a to nije 
dobro zbog ukupne situacije u državi

VL
Autor
Željko Andrijanić
02.02.2018.
u 10:00

Krajem prošle godine donesen je rekordni proračun za grad Široki Brijeg. Iznosi 11,245.900 maraka koje će se trošiti ove godine. U proračunu su osigurana i novčana sredstva za novorođenčad, i to u iznosu od 150.000 maraka.

Za ovu godinu usvojen je rekordan proračun za grad Široki Brijeg. Čime ste posebno zadovoljni kada je on u pitanju?

- Što se tiče proračuna, on već tri, četiri godine ima trend rasta. Razlog tome je porast prihoda i od PDV-a i od igara na sreću te od nekih drugih stavki, tako da je ovo što imamo logičan slijed svega i proračun je, slobodno se tako može reći, realan. Uostalom, mi smo stabilizirali proračun te ga uravnotežili. Stvoreni su svi uvjeti za normalno funkcioniranje grada i time sam posebno zadovoljan.

Ima li razvojnih projekata?

- Razvojnih projekata ima. Radimo onoliko projekata koliko ih se može uklopiti u proračun. Primjerice, projekti vodovoda i kanalizacije su među najvećima, a vodovod će relativno brzo biti priveden kraju. Kanalizacija je projekt koji traje. Zadovoljni smo dinamikom, zadovoljni smo činjenicom da se radi, da nema letargije. Tu su, naravno, projekti vezani uz zgradu Duhanske stanice, zatim hidrocentrale na rijeci, radi se prostorni plan... Važno je da je Široki Brijeg jedno gradilište, a na nama je boriti se i realizirati što više projekata...

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?