Čavara - Rajakangas

Finska svojom pomoći i ulaganjima može pridonijeti bržem kretanju BiH na putu ka EU

cavara
19.05.2016.
u 17:54

Na sastanku je razgovarano i o suradnji Federacije BiH i Republike Finske kao i o daljnjim prioritetima BiH na putu ka EU

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primio je u nastupni posjet veleposlanika Republike Finske za BiH sa sjedištem u Zagrebu NJ.E. Timu Rajakangasa.

Uz razmjenu mišljenja o aktualnoj situaciji, prilikama i odnosima u Federaciji BiH, u kontekstu političkih, ekonomskih i socijalnih reformskih procesa u zemlji, na sastanku je razgovarano i o suradnji Federacije BiH i Republike Finske kao i o daljnjim prioritetima BiH na putu ka EU.

Veleposlanik Rajakangas izrazio je spremnost za jačanje veza između Republike Finske i Federacije BiH, istaknuvši da Republika Finska svojom pomoći i ulaganjima može pridonijeti bržem kretanju BiH na putu ka Europskoj uniji.

Istaknuo je da je Republika Finska u skupini nordijskih zemalja, koje su među najkonkurentnijim i nauspješnijim zemljama svijeta i koje imaju izuzetno dobru međusobnu suradnju i razvijen ekonomski sustav. Izrazio je zadovoljstvo održavanjem Nordijskih dana u Sarajevu, u razdoblju od 19. do 21. svibnja 2016. godine, i nadu da će Nordijski dani imati pozitivan signal i efekte u BiH u smislu isplativosti regionalne suradnje.

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara zahvalio je institucijama Republike Finske na dosadašnjoj potpori, i veleposlaniku Rajakangasu na osobnom zalaganju za unapređenje svekupnih odnosa Federacije BiH i Republike Finske, istaknuvši kako je finsko iskustvo u EU korisno za našu zemlju.

„Posebno me raduje što BiH smatrate zemljom koja ima potencijal da bude jednako uspješna kao nordijske zemlje. Očekujem od EU da nam pomogne da što prije krenemo putem euroatlantskih integracija jer taj put nema alternativu. Jedino prihvaćanjem europskih vrijednosti možemo poboljšati ekonomsko-socijalno stanje u BiH. U ovom trenutku najveći interes Federacije BiH su stabilni politički odnosi i bolji ekonomski uvjeti“, istaknuo je predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, priopćeno je iz Ureda Predsjednika Federacije BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?