Malverzacije

Financijska policija istražuje rad federalnog Parlamenta

02.08.2017.
u 09:00

Po nalogu Županijskoga tužiteljstva, financijska policija i upravna inspekcija provode određene istražne radnje u federalnom Parlamentu. Rekao je to jučer dopredsjedatelj Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Jasenko Tufekčić.

- To je jedan od razloga što neke stvari treba izvesti na čistac, gdje bi objektivno rukovodstvo obaju domova trebalo biti maksimalno uključeno. Prema prijavi Županijskoga tužiteljstva, govori se o velikim propustima unutar računovodstva Parlamenta Federacije BiH. Činjenica je da su postojale neke financijske malverzacije u oba doma Parlamenta FBiH i da se unutar toga sada provodi istraga po nalogu Tužiteljstva SŽ-a - kazao je Tufekčić koji kaže kako je uvijek tvrdio da nije uređen sustav kako bi trebao funkcionirati Parlament FBiH.

Izvori unutar Parlamenta kažu kako je riječ o sukobu nekoliko struja iz reda bošnjačkoga naroda, koji je rezultirao otkrivanjem navodnih nelegalnih radnji koje su trenutačno predmet istrage. Javnost bi uskoro trebala dobiti više informacija. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?