isprobajte

FERRERO TORTA: Oduševit će vas njen veličanstven okus i miris!

kulinarskirecepti.info
26.01.2023.
u 08:19

Ferrero torta sjajan je izbor za razne prihode, ali i kao ukusan kremasti desert kad god zaželite.

Sastojci:

5 jaja
100 g čokolade
150 g šećera
70 g brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
30 g krušnih mrvica
3 žlice mljevenih lješnjaka
70 g maslaca

Krema:
50 dag sira mascarponea
1/2 l slatkog vrhnja
40 dag Nutelle
100 g mljevenih lješnjaka
100 g napolitanki s lješnjakom izmiksanih

Još:
200 g čokolade za kuhanje
2-3 žlice ulja
1 dl toplog mlijeka
4 žlice kakaa (za napitak)
Za kalup:
malo maslaca ili margarina
malo krušnih mrvica za posipanje kalupa

Priprema:

Otopite maslac i čokoladu na pari, pustite da se prohladi. Kalup namastite maslacem i pospite mrvicama. Napravite snijeg od bjelanjaka, piše Dnevno.hr.

 Žumanjke izmiksajte sa šećerom, dodajte brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer, mrvice, pržene lješnjake, otopljenu čokoladu i bjelanjke. Pripremljenu smjesu stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva oko 30 minuta.

Pomiješajte mascarpone i Nutellu, dodajte tučeni šlag od slatkog vrhnja. Otopite 200 g čokolade s uljem na pari, prebacite u vrećicu za ukrašavanje.

Ohlađeni biskvit prerežite na tri kore.

Prvu koru od vrha kako se pekla malo namočite kakaom, premažite kremom, prelijte u tankom mlazu čokoladom, pospite malo mljevenih lješnjaka i napolitanki te ponovite postupak sve do gornje kore.

Ostatkom kreme premažite tortu i dekorirajte je preostalom čokoladom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?