Kompanija je, kao mjeru opreza, odlučila dobrovoljno povući iz prodaje u BiH proizvod Kinder Schoko-Bons

Ferrero dobrovoljno povlači iz prodaje u BiH dio Kinder proizvoda

kinder schokobons
10.04.2022.
u 17:26

Odabrani Kinder proizvodi, proizvedeni u Belgiji, dobrovoljno se povlače iz prodaje u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz kompanije Ferrero. - Ferrero surađuje s nadležnim tijelima za sigurnost hrane zbog moguće povezanosti s pojedinim prijavljenim slučajevima salmonele izvan teritorija BiH. Iako prilikom stavljanja Kinder proizvoda na tržište ni jedan proizvod nije bio pozitivan na salmonelu i nismo zaprimili ni jednu pritužbu potrošača, sve to shvaćamo vrlo ozbiljno jer nam je zaštita potrošača uvijek na prvom mjestu. Ferrero je, kao mjeru opreza, odlučio dobrovoljno povući iz prodaje u BiH proizvod Kinder Schoko-Bons s određenim LOT brojevima proizveden u Belgiji. Riječ je o nekoliko LOT-ova Kinder Schoko-Bons White, točnije dva LOT-a pakiranja od 200 g te dvanaest LOT-ova pakiranja od 46 i 125 g proizvoda Kinder Schoko-Bons. Svi ostali Ferrerovi proizvodi, uključujući Kinder proizvode, nisu zahvaćeni ovim dobrovoljnim povlačenjem iz prodaje. Surađujemo s našim distributerom kako bismo osigurali da navedeni Kinder proizvodi više ne budu u prodaji. Ako imate neki od navedenih Kinder proizvoda, savjetujemo vam da ih ne konzumirate. Zadržite Kinder proizvod i kontaktirajte Ferrerov Odjel za odnose s potrošačima koji će vam rado pomoći - priopćeno je iz kompanije, prenosi Večernji list.

Ranije su dužnosnici Europskog centra za prevenciju i kontrolu oboljenja izjavili da je pokrenuta istraga o brzom širenju epidemije salmonele kod 134 djece. Kako navode, sve upućuje na to da salmonela ima veze s nekim Kinder proizvodima, među kojima su i popularna Kinder Surprise jaja. Zbog toga su mnoge europske države odlučile povući neke Ferrero i Kinder proizvode sa svog tržišta, uključujući Belgiju, Francusku, Njemačku, Irsku, Luksemburg i Veliku Britaniju. Iako se prehrambeni proizvodi s tržišta povlače iz predostrožnosti, obično to izazove uznemirenost i strah kod kupaca. Tijekom prošle godine s bh. tržišta povučeno je nekoliko takvih proizvoda. Podsjetimo, prošlog ljeta s tržišta BiH povučene su različite serije sladoleda Snickers, Twix, Bounty i M&M's zbog utvrđene prisutnosti pesticida. Također, povučen je zaleđeni proizvod oslić bez glave i repa Hubsi zbog parazita. U sladoledima je utvrđena prisutnost etilen-oksida u aditivu koji je korišten u proizvodnji, a iz Agencije za sigurnost hrane BiH naveli su da ih je o tome obavijestio punomoćnik društva Mars. Opozvani su sladoledi različitog isteka roka i LOT-a. Kako su objasnili, pravilnikom o prehrambenim aditivima propisano je da se etilen-oksid ne smije koristiti za sterilizaciju aditiva, pa, u skladu s tim, nije dopušteno stavljanje na tržište BiH prehrambenih proizvoda u čijem je proizvodnom procesu korišten. Proizvod oslić bez glave i repa Hubs povučen je zbog utvrđene prisutnosti parazita iz porodice Anisakidae. Navedeni proizvod podrijetlom je iz Španjolske. Također, Agencija za sigurnost hrane BiH u rujnu prošle godine obaviještena je da je DM - drogerie markt d. o. o. iz predostrožnosti s tržišta povukao dm Bio mljeveni badem. Proizvod je povučen s tržišta jer se ne može isključiti mogućnost prisutnosti povećane razine aflatoksina u pojedinim pakiranjima. Istog mjeseca povučen je jedan LOT Jane Vitamin naranča Happy, pakiranja od 1,5 l, zbog mogućnosti prisutnosti etilen-oksida u voćnoj bazi koja je korištena u proizvodnji. Agencija za sigurnost hrane BiH, posredstvom Sustava brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje, u travnju prošle godine obaviještena je da je u BiH isporučen proizvod "organski pesto", podrijetlom iz Italije, u kojem je utvrđena prisutnost komada stakla te kao takav predstavlja rizik za zdravlje potrošača.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?