BiH

FERK održao redovitu sjednicu

FERK
08.12.2015.
u 14:23

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine - FERK danas je održala 22. redovitu sjednicu u ovoj godini na kojoj je odlučeno kako postotak obveznog udjela električne energije proizvedene iz obnovljivih izvora energije koji su obvezni preuzeti svi opskrbljivači koji opskrbljuju krajnje kupce u Federaciji BiH i kvalificirani kupci koji uvoze električnu energiju za vlastite potrebe za 2016. godinu iznosi 2,24 posto, priopćeno je iz FERK-a.

Odlučeno je, također, kako će se u postupak opće rasprave uputiti Nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva "ELGRAD" d.o.o. Jajce i Nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva Obrtničko društvo "SE SOLAR 1-2" Hadžići, vlasništvo Mirsada Hrbata, iz Sarajeva.

Tekstovi nacrta dozvola mogu se dobiti svakim radnim danom od 11 do 13 sati u sjedištu FERK-a ili na web stranici FERK-a www.ferk.ba.

"Zainteresiranu javnost pozivamo da se detaljnije informira o mogućnostima sudjelovanja u postupcima općih rasprava preko naše web stranice ili u dnevnim novinama", stoji u priopćenju.

Na današnjoj redovitoj sjednici usvojene su i obavijesti za javnost o kompletnosti podnesenih zahtjeva za izdavanje dozvola za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva "GOLD ENERGY" d.o.o. Gradačac i "MAC ECO OIL" d.o.o. Sarajevo.

Više informacija o podnesenim zahtjevima može se dobiti u prostorijama FERK-a u Ulici Blajburških žrtava br. 33, Mostar, dok se pisani komentari i zahtjevi za stjecanje statusa umješača podnose do 15.12.2015. godine do 12 sati na adresu FERK-a, a pisani komentari mogu se dostaviti i faksom ili na elektroničku adresu kontakt@ferk.ba.

Članovi FERK-a su donijeli i Odluku o privremenoj regulatornoj naknadi za razdoblje od 1.1. do 30.6.2016. godine, navodi se u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?