Veleposlanik Velike Britanije

Ferguson: Izbori u Mostaru se moraju održati!

Edward Ferguson
23.08.2016.
u 20:47

Građanima Mostara je već predugo uskraćeno njihovo demokratsko pravo. Razgovori s ključnim strankama se nastavljaju i mi očekujemo da će oni pokazati fleksibilnost i spremnost na kompromis, kazao je Ferguson.

Veleposlanik Velike Britanije Edward Ferguson u razgovoru za agenciju Patria govori o referendumu u RS, izborima u Mostaru te Brexitu nakon kojeg je njegova zemlja istupila iz članstva Europske unije.

Komentirajući hoće li međunarodna zajednica poduzeti konkretnije korake na političkom sankcioniranju onih koji ne slušaju što im poručujete kada je u pitanju održavanje referenduma u RS-u. 

- U ovom trenutku, ništa ne isključujem. Očekujem da će se Vijeće za implementaciju mira uskoro sastati i razgovarati o predloženom referendumu, ali, kao što sam nedavno rekao, bilo bi mi draže da se naše zabrinutosti rješavaju putem mirnog i konstruktivnog dijaloga, rekao je Ferguson. 

Naglasio je kako se izbori u Mostaru moraju održati! 

- Ja sam duboko razočaran što je propušten rok koji je Središnje izborno povjerenstvo dalo za održavanje lokalnih izbora 2. listopada. Ali, američka veleposlanica i ja smo još uvijek odlučni u tome da će se izbori održati ove godine. Građanima Mostara je već predugo uskraćeno njihovo demokratsko pravo. Razgovori s ključnim strankama se nastavljaju i mi očekujemo da će oni pokazati fleksibilnost i spremnost na kompromis, kazao je između ostalog Edward Ferguson.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije