suradnja dvije medijske kuće

Fena i Belga uspostavile suradnju koja će osigurati bolji pristup vijestima iz sjedišta EU i NATO-a (VIDEO)

Foto: Fena
1/3
06.05.2023.
u 13:47

Direktor Federalne novinske agencije (FENA), Elmir Huremović i direktor Belgijske novinske agencije (Belga), Patrick Lacroix potpisali su sporazum o suradnji između ove dvije medijske kuće.

Sporazum koji je potpisan na marginama proljetne konferencije Europske alijanse novinskih agencija (EANA) u Bruxellesu, uključuje razmjenu vijesti i drugih sadržaja između vodećih agencija u Bosni i Hercegovini i Belgiji.

 

 

-Za nas je ovo značajan sporazum, jer dodatno ojačavamo suradnju s respektabilnim agencijama iz Euope. Bruxelles je sjedište europske i NATO administracije i mjesto brojnih važnih događanja za Bosnu i Hercegovinu kao zemlju koja teži integraciji u EU i NATO. Mi smo već ostvarili medijsko prisustvo u Bruxellesu kroz Europsku redakciju, zajednički projekat članica EANA-e podržan od Europske komisije, a suradnja s Belgom samo će dodatno omogućiti da bosanskohercegovačkoj javnosti donosimo brze, točne i provjerene vijesti iz Bruxellesa, ali i cijele Belgije. Jednako tako, vijesti iz BiH koja objavljuje Fena bit će dostupnije u belgijskom medijskom prostoru, izjavio je nakon potpisivanja sporazuma direktor Fene, Elmir Huremović.

Fena je proteklih godina potpisala niz sličnih sporazuma s vodećim agencijama iz brojnih zemalja Europe, ali i svijeta.

U Bruxellesu je u petak održana redovita proljetna konferencija EANA-e, asocijacije koja okuplja vodeće novinske agencije iz većine evropskih zemalja. Fena je od 2017. godine, kao jedina agencija iz BiH, punopravna članica EANA-e.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije