Poduzetnička zona

Federalno ministarstvo ulaže 100.000 KM za poticaj razvoja

novac
07.12.2015.
u 07:00

Bit će izgrađeno više od dvije stotine metara ceste, a time će se uložiti i znatna sredstva u promociju i privlačenje novih investitora

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta dodijelilo je općini Bosanski Petrovac i još deset općina s područja FBiH grant poticajnih sredstava za unapređenje poduzetničkih zona u ukupnoj vrijednosti 1,495.000 konvertibilnih maraka.

Na ova sredstva bilo je više od 40 aplikacija, ali odabrano je samo jedanaest općina koje su ocijenjene najboljim za razvoj poduzetništva. Radi poticanja razvoja poduzetništva nedavno je općina B. Petrovac iz ovoga projekta dobila 100.000 KM grant sredstava. S tim u vezi, u Sarajevu je održan trodnevni program savjetovanja u projektu "Unapređenje poduzetničkih zona u FBiH".

- Samo prije pet godina na prostoru današnje Poduzetničke zone u B. Petrovcu bilo je neuređeno zemljište.

Zahvaljujući aktivnostima općine ovaj prostor postao je atraktivan i privlačan za investitore, kazao je načelnik Zlatko Hujić. Projekt koji će biti realiziran sljedeće godine u Poduzetničkoj zoni "Gorinčani" ima za cilj poboljšati konkurentnost poduzetništva u B. Petrovcu. Bit će izgrađeno više od dvije stotine metara ceste, a time će se uložiti i znatna sredstva u promociju i privlačenje novih investitora.

- Nije dovoljno izgraditi samo infrastrukturu, da bi bili konkurentni i privukli ulagače. Potrebna je i promocija koja će biti usmjerena k investitorima, na čemu se do sad nije dovoljno posvetilo pozornosti, mišljenja je načelnik Hujić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije