na Vlašiću

Federalna uprava za inspekcijske poslove organizirala edukaciju za inspektore

13.09.2018.
u 20:16

Federalna uprava za inspekcijske poslove danas i sutra na Vlašiću organizira stručnu edukaciju za federalne i županijske inspektore, na kojoj se između ostalog, govori o prekršajnim postupcima i sudskoj praksi.

To podrazumijeva donošenje rješenja-izvršenje rješenja, postupku izvršenja administrativnog rješenja, nadležnost organa za izvršenje rješenja, rokovi, odgoda, zaključak o prisilnom izvršenju, načini izvršenja, odnos upravnog postupka i postupka inspekcijskog nadzora, zabrana dvostrukog suđenja-načelo Non bis in idem, planiranje inspekcijskog nadzora, izrada plana i programa rada iz kuta europske prakse, ocjena inspektora, normiranje inspektora, kodeks etike, prekršajni postupak u praksi, nedostatci i greške u kreiranju prekršajnog naloga, zaštita potrošača, nadzor nad tržištem, novine u primjeni europskih standarda u zaštiti potrošača, uloga tržišnog inspektora, kvalitet prekršajnih naloga, analiza po zakonima, inspektoratima, prostor za unapređenje kvalitete rada.

Gosti predavači su glavna tržišna inspektorica Republike Slovenije Andrejka Grlić, sudac prekršajnog odjela Općinskog suda Zenica Edib Kučuković, glavni federalni upravni inspektor Željko Škarica,  te ombudsmen za ljudska prava BiH prof.dr.Ljubinko Mitrović.

Inspektori na dvodnevnoj edukaciju imaju priliku raspraviti o situacijama iz prakse s eminentnim stručnjacima iz navedenih oblasti, te na taj način steći uvid u eventualne nedostatke u praksi i unaprijediti svoje postupanje u inspekcijskom nadzoru i pripremi dokumenata koji iz njega proističu, kako bi se postigla maskimalna učinkovitost rada.

Odredbe Zakona o inspekcijama u Federaciji Bosne i Hercegovine obvezuju inspektore na permanentno usavršavanje i edukaciju kako bi se postigla potrebna razina stručnosti, te kako bi se adekvatno primjenjivala preuzeta praksa vršenja inspekcijskog nadzora u duhu europskih standarda, navodi se u priopćenju iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?