Naslovnica Vijesti

FBiH zbog terorista i huškačke retorike dobiva tim za borbu protiv cyber-kriminala

18. veljače 2018. u 07:00 0 komentara 210 prikaza

Učestali napadi, strah od terorizma, širenje rasne, vjerske i nacionalne mržnje, ukidanje internetskih portala koji veličaju radikalne skupine ili postojanje Islamske države samo su neki od razloga zbog kojih je i Vlada FBiH odlučila osnovati svoj tim za odgovor na računalne incidente - Computer Emergency Response Team (CERT).

Kratica CERT je međunarodno priznat termin, a riječ je o timu računalnih stručnjaka čiji je zadatak spriječiti svaki oblik napada na informacijske, računalne sustave od općeg društvenog značaja. Koliko je važno imati tim za borbu protiv cyber-kriminala, svjedoči i informacija Ministarstva sigurnosti BiH kako su građani i institucije u BiH sve češće izloženi računalnoj krađi osobnih podataka i kreditnih kartica, internetskim prijevarama. Zabilježeni su posljednjih godina ilegalni ulasci u računalne sustave i mreže institucija vlasti, a sve više internetskih stranica potiče na nacionalnu, rasnu i vjersku netrpeljivost...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH....

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.