Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Evo što trebaju korisnici hrvatske mirovine s prebivalištem u BiH

Korisnicima mirovine za koje nisu razmijenjeni podaci elektroničkim putem, na kućne adrese poslane su 10. veljače 2021. tiskanice potvrde o životu za 2021. godinu, priopćeno je iz HZMO-a.
23. veljače 2021. u 20:41 1 komentara 5822 prikaza
umirovljenici

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) obavijestio je u utorak korisnike hrvatske mirovine s prebivalištem u BiH da su elektroničkim putem razmijenjeni podaci potrebni za redovitu isplatu mirovina radi sprječavanja nepripadne isplate zbog smrti korisnika mirovina.

"Korisnici za koje su na navedeni način razmijenjeni podaci, ne trebaju u 2021. godini dostaviti popunjenu, potpisanu i ovjerenu tiskanicu potvrde o životu. 

Korisnicima mirovine za koje nisu razmijenjeni podaci elektroničkim putem, na kućne adrese poslane su 10. veljače 2021. tiskanice potvrde o životu za 2021. godinu", priopćeno je iz HZMO-a.

Radi isplate mirovine iz hrvatskog mirovinskog osiguranja korisnici trebaju potvrdu o životu popuniti, potpisati i ovjeriti kod nadležnog tijela te dostaviti Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje do 31. ožujka 2021., dodaje se u priopćenju. 

  • haris.bukvic1:

    Znači ovaj jedan naš komšija. Koji on primaju ovu hrvatsku penziju. Da je ovo njemu bilo došlo. I to na ovu njegovu iz kućnu adresu. I to ova tada potvrda o ovome zivotu. Koju bih on trebao nju to dostaviti. ... prikaži još! I to ovome HMZO. Ili, jedino ako nije i ovime elektroničkime putem. Pa, da onda oni to njemu nisi niti bili poslali. Tako, da on ne treba ovo njima niti poslati. Niti ovo ispuniti ovu tada i njihovu potvrdu. Niti ovo nju ovjeriti. I to kod ovoga nadležnoga tijela. Znači, u ovoj tada opštini. Niti ovoj Hrvatskoj ambasadi. Niti bilo to i gdje drugo. Kako bih on mogao dalje. I to da ovu njihovu penziju. I to dobiva od njih. Kao i dosada.