sve ima rok trajanja

Evo što ti se sve može dogoditi ako predugo nosiš svoje donje rublje

Shutterstock
22.08.2019.
u 19:12

Kad si posljednji puta bacila svoj stari grudnjak ili gaćice? Ako se toga ne možeš sjetiti, krajnje je vrijeme da investiraš u novo donje rublje. 

Uglavnom se razdvojimo od starih komada odjeće kad nam pukne tkanina, remen ili boja totalno izblijedi. Međutim, to je očigledno prekasno te može imati negativne posljedice za zdravlje, piše miss7.24sata.hr. 

Kako ćemo znati je li vrijeme za novi grudnjak? 
Čim ti grudnjak postane neudoban ili moraš prtljati po remenu, to je prilično jasan znak da je dosegao svoj maksimalni vijek trajanja te je vrijeme za „mirovinu“. Naša leđa nose većinu težine. Ako grudnjak više dobro ne sjeda i rastegnuo se, onda možeš imati problema s leđima. Najmanje jednom godišnje trebaš provjeriti svoje grudnjake te eventualno napraviti čistku.

Preporučuje se da uvijek imaš najmanje tri grudnjaka – jednog kojeg nosiš, jednog koji je u prljavom rublju i jedan u ladici kao backup. Teoretski ih više nije potrebno. Međutim, što ih više imaš, toliko manje moraš kupovati nove – jer ih češće mijenjaš te se tako produžuje vijek trajanja.  

Koliko često treba kupovati nove gaćice? 
Ako su gaćice izgubile boju, rastegnule se ili ti jednostavno više ne odgovaraju, vrijeme je da se odvojiš od njih te investiraš u nove modele. Uopće nije loše priuštiti si s vremena na vrijeme lijepi set donjeg rublja. Osim što lijepo izgleda, možeš iznenaditi svog partnera nečim novim. To će se i njemu sigurno svidjeti. 

Inače, tendencija je donje rublje prati na 30 ili 40 stupnjeva. Međutim, tako neće nestati sve bakterije. Radije ih peri na 60 stupnjeva ili koristi poseban higijenski deterdžent za perilicu. A grudnjake peri ručno.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?