u ime građanki i građana Bosne i Hercegovine

Europski pokret zahvaljuje Draganu Čoviću na uspješnom mandatu

Dragan Čović
30.03.2016.
u 16:19

Europski pokret u ime građanki i građana Bosne i Hercegovine zahvaljuje i čestita Draganu Čoviću na više nego dobrom, društveno-politički odgovornom i uspješnom mandatu na funkciji predsjedatelja Predsjedništva BiH.

- Mandat Dragana Čovića će, pored povijesnog čina podnošenja zahtjeva za članstvo u EU, ostati upamćen po nizu teških i stresnih situacija, kao što su značajan doprinos formiranju i očuvanju nove, funkcionalne parlamentarne većine na državnom nivou (uz sudjelovanje dvije, do tada nepomirljive, najvažnije bošnjačke stranke), što je omogućilo i otvorilo vrata podnošenju zahtjeva za članstvo u EU ove godine, priopćeno je iz Europskog pokreta.

Pored Dragana Čovića, Europski pokret ističe i pohvaljuje angažman i aktivnosti novog veleposlanika BiH u Belgiji Draška Aćimovića, koji je svoj mandat započeo u najtežem mogućem trenutku, neposredno prije samog terorističkog čina u Briselu, ali ga to nije spriječilo da pokaže "kako i sa koliko autoriteta, smirenosti, mudrosti i dostojanstva jedan diplomata mora i treba predstavljati svoju domovinu u kriznim situacijama".

- Nakon prvih nastupa veleposlanika Draška Aćimovića, zajedno sa druga dva diplomatska predstavnika BiH u međunarodnim institucijama u Briselu - Lidijom Topić i Almirom Džuvom, Europski pokret konstatira da je Bosna i Hercegovina na najbolji način prezentirana i zastupljena profesionalnim i kvalificiranim kadrovima u jednom od tri najvažnija diplomatska centra svijeta, što jasno pokazuje da se i u jednom kompliciranom društvu kao što je naše, pri izboru može i mora pažnja prije svega pokloniti kvalitetnim i stručnim kadrovima poput onih u Belgiji, ističe se u priopćenju.

Iz Europskog pokreta poručuju kako su svojim dosadašnjim angažmanom članovi Predsjedništva, aktualni saziv Vijeća ministara i diplomate u Briselu, svako na svom polju djelovanja, podigli nivo političke profesionalnosti i odgovornosti prema žiteljima i glasačima BiH, što može biti samo dobitak za dosadašnju poprilično siromašnu političku scenu Bosne i Hercegovine pred važne i odlučujuće korake na putu EU integracija, društvenih reformi i predstojećih lokalnih izbore.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?