Peter Sorensen

EU očekuje brzo formiranje vlasti na svim razinama

Sorensen
Foto: VL FOTO
14.10.2014.
u 16:32

Sorensen smatra da su ekonomske reforme hitno potrebne za stvaranje novih radnih mjesta i poboljšanje života ljudi, kao što je navedeno u Sporazumu za rast i zapošljavanje te da BiH mora pojačati svoje napore na putu ka EU

Pozdravljam sveukupnu regularnu provedbu izbora. Sada očekujemo brzo formiranje vlasti na svim razinama, tako da se novoizabrane vlasti mogu posvetiti pravim izazovima s kojim se suočava Bosna i Hercegovina - kazao je u izjavi Agenciji Fena šef Delegacije Europske unije (EU) u BiH Peter Sorensen.

Sorensen smatra da su ekonomske reforme hitno potrebne za stvaranje novih radnih mjesta i poboljšanje života ljudi, kao što je navedeno u Sporazumu za rast i zapošljavanje te da BiH mora pojačati svoje napore na putu ka EU. 

Jedno od najvažnijih pitanja koje je potrebno riješiti je uspostavljanje efikasnog mehanizma koordinacije kako bi BiH imala pristup vrijednim fondovima EU kao i da bi s Unijom mogla razgovarati "jednim glasom."

- Svjesni smo primjedbi međunarodnih i domaćih izbornih promatrača navedenih u njihovim preliminarnim zapažanjima. BiH će trebati posebno uzeti u obzir moguće preporuke Ureda za demokratske institucije i ljudska prava pri OSCE-u (OSCE/ODIHR) - ističe Sorensen.

Podržao je rad Središnjeg izbornog povjerenstva BiH u rješavanju žalbi u vezi s održavanjem izbora.

- Građani BiH izabrali su one za koje misle da će najbolje obaviti posao i ostvariti potrebne rezultate. Sada je do izabranih da to urade u naredne četiri godine - poručio je Sorensen. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije