uoči posjeta

Erjavec: Dolazim u BiH da jačamo gospodarsku suradnju

Karl Erjavec
10.10.2016.
u 09:19

Vaša država se može osloniti na podršku Slovenije - naglasio je Erjavec

Bosna i Hercegovina i Slovenija imaju tradicionalno prijateljske odnose. BiH nam je važan ekonomski partner, a moj posjet Sarajevu ima za cilj da jačamo naše gospodarstvo, suradnju u oblasti turizma, trgovinske veze, investicije, uključujući i suradnju na trećim tržištima - izjavio je za Dnevni avaz ministar vanjskih poslova Slovenije Karl Erjavec, uoči današnjeg posjeta Sarajevu gdje će održati niz bilateralnih sastanaka s bh. dužnosnicima. 

Ističe da njegov posje BiH dolazi samo nekoliko tjedana nakon što je Vijeće EU Europskoj komisiji naložilo izradu mišljenja o članstvu BiH u EU.

-Ponosan sam da je to postignuto, a i Slovenija je uložila velike napore. U proljeće 2014. sam svoje kolege ministre u EU upozorio da je BiH potreban specifičan pristup - kazao je Erjavec. Naglasio je ogroman značaj nastavka implementacije reformskog puta BiH te implementacije Akcijskog plana Reformske agende.

-Ja sam uvjeren da je BiH u stanju završiti sve potrebne reforme, ekonomske, socijalne, pravosudne te reforme u mnogim drugim područjima. Važno je da ovaj rad nastave svi koji žele bolju budućnost BiH. Vaša država se može osloniti na podršku Slovenije - naglasio je Erjavec.

Podvlači da je Sloveniji Bosna i Hercegovina važan ekonomski partner te da se ponovo postižu rekordni rezultati u trgovinskoj razmjeni iz razdoblja prije krize.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije