Netransparentno trošenje novca potrošača električne energije Elektroprivrede Hrvatske zajednice HB sa sjedištem u Mostaru

EP HZ HB plaćao udruženja poljoprivrednika, nezaposlene

11.08.2015.
u 07:45

Isplaćeno više od 203.000 maraka u prvoj polovini godine na ime sponzorstava i potpore raznim udruženjima u BiH

Opće je poznato kako su javna poduzeća bankomati vladajućih stranaka u kojima se na razne načine izvlači novac, a uprava zadovoljava apetite političkih i drugih dužnosnika, te nerijetko i sami raspolažu novcem i dijele ih prema čudnim kriterijima. 
Uprava Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg Bosne (EP HZ HB) je do kraja lipnja ove godine realizirala 42 sponzorstva i dostavila potporu raznim udruženjima, sportskim i humanitarnim kolektivima, ali i privatnim poduzećima s kojima su imali potpisane sporazume.

Čudni kriteriji

Za pojedine ugovore će sigurno informacije potražiti i istražna tijela, kao i prekontrolirati iznose vrlo izdašnih izdataka koji ne odgovaraju vrijednosti. Najprije stoga što su pojedine organizacije vrlo slabo poznate i ne udovoljavaju bilo kakvim kriterijima, dok postoje i projekti koji su vrlo opravdani i koji su zasigurno zaslužili izdvajanje i više novca od dodijeljenih sredstava. Večernjak je u posjedu podijeljenih donacija i plaćenih reklama u iznosu od 203.860 maraka. Najvećim iznosom vodstvo Elektroprivrede HZ HB odlučilo je u ovoj godini počastiti godišnju konferenciju udruženja BH odbora CIGRE. Izdvojeno je čak 23.400 maraka. U pitanju je udruženje kojemu je na čelu prof. Rusmir Mahmutčehajić i koje u posebnome biltenu tiskanom povodom dvadesete obljetnice postojanja nije moglo spomenuti i prevaliti preko usta da je Elektroprivreda HZ Herceg Bosne jedan od najvećih sponzora iako su ih nabrojali skoro sve. Sljedeće najveće sponzorstvo iznosilo je 22.815 maraka, a nakon toga najveći iznos donacije je iznosio 19.500 maraka. Ovaj je novac otišao za Medicinski centar Vrhbosanske nadbiskupije. Za Košarkaški savez BiH izdvojeno je 19.000 maraka.

Sponzorstva i reklame

Po 15.000 maraka vodstvo EP HZ HB na temelju sponzorstava u cilju reklamiranja i prezentacije je dodijelilo nekolicini subjekata. Bez objašnjenja se na skupnoj fakturi navodi da je 15.000 maraka dobila Sloga iz Ljubuškog, HUM iz Mostara, kao i Rukometni klub Zrinjski iz Mostara, te Orašje. 10.000 maraka je dobilo Udruženje nezaposlenih Otium, kao i Udruženje radnika, zatim Udruženje poljoprivrednika 8000, Vijeće mladih Posušje 5000, Bilijar klubu Zrinjski iz Mostara otišlo je 5.000 maraka, izvjesnoj udruzi 'Pravi put' 4.000 maraka ...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?