HNS BIH

Energetska sigurnost BiH i opredijeljenost HNS-a BiH prema euroatlantskim integracijama je trajna i neupitna

HNS BIH
24.06.2023.
u 18:00

HNS BiH iznova ističe i potpunu opredijeljenost za jačanje energetske diverzifikacije i sigurnosti BiH. Sukladno tome, projekt Južne interkonekcije predstavlja strateški energetski pravac kako hrvatskoga naroda tako i Bosne i Hercegovine u cijelosti

Hrvatski narodni sabor još jednom izražava zadovoljstvo zbog brze uspostave i funkcioniranja vlasti u BiH, čime su napokon pokrenuti najvažniji razvojni ekonomski projekti i reformski procesi u korist svih konstitutivnih naroda i drugih mgrađana ove zemlje, priopćio je HNS BiH. 

Zahvaljujući naporima hrvatskih političkih predstavnika na svim razinama potpisan je povijesni dokument: „Smjernice, načela i ciljevi u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti za razdoblje 2022. – 2026. godine“, kako na federalnoj tako i na državnoj razini. Uspostava vlasti u rekordno kratkom razdoblju, fleksibilnost i spremnost za predvođenje ključnih procesa mogu se smatrati povijesnim rezultatom za Federaciju i BiH. 

HNS BiH iznova ističe i potpunu opredijeljenost za jačanje energetske diverzifikacije i sigurnosti BiH. Sukladno tome, projekt Južne interkonekcije predstavlja strateški energetski pravac kako hrvatskoga naroda tako i Bosne i Hercegovine u cijelosti. Vijeće ministara BiH je svojim zaključcima naznačio žurnost što bržeg kretanja u postizanju zakonskih rješenja nadležnih institucija. Isto je učinjeno i tijekom zajedničke sjednice Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara BiH.

HNS BiH potiče sve domaće i međunarodne partnere na sveobuhvatniji pristup i djelovanje sukladno ekonomskim i sigurnosnim interesima svih konstitutivnih naroda i drugih građana kada je u pitanju realizacija najvažnijeg energetskog projekta u državi. 

Opredijeljenost HNS-a svojim zapadnim partnerima i saveznicima te postizanju punopravnog članstva Bosne i Hercegovine u Europskoj uniji i NATO-u ostaje trajna i neupitna, priopćeno je. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije