Osuđenik iz Zenice

Eldin Velić (30) umro u zatvoru od bakterije

24.04.2016.
u 09:00

Tridesetogodišnji Eldin Velić, osuđenik u Kazneno-popravnom zavodu Zenica, preminuo je prije tjedan dana u Zenici. Prema nepotvrđenim informacijama, Velić, osuđenik na izdržavanju kazne u KPZ-u Zenica, iznenada je obolio zbog nepoznate bakterije, koja je napala njegovo tijelo, uslijed čega je pao u komu. Od tada je Velić bio priključen na respiratorne uređaje da bi u subotu, nažalost, preminuo. U utorak je, uz nazočnosti članova obitelji i prijatelja, pokopan na Gradskom groblju Vlakovo.

Velić, nespretni lopov iz Sarajeva, odranije je punio stupce rubrike ‘Crna kronika’, a i danas se prepričava slučaj kada je početkom srpnja prošle godine zadobio po život opasne ozljede u ulici Muvekita, sarajevska općina Stari Grad, te pao s oluka nakon što je provalio u stan.

On je tada provalio u stan vlasništvo M. R., koji se nalazi na četvrtom katu zgrade u ulici Muvekita na broju 3. Pripadnici Prve policijske uprave izašli su na teren te utvrdili da je u stanu izvršena krađa. Šok je uslijedio nakon što su na balkonu prvog kata zgrade uočili Velića u besvjesnom stanju. Policajci su tada sumnjali da je Velić, najvjerojatnije, pokušao pobjeći iz stana u koji je provalio tako što se spuštao niz oluk zgrade. U jednom trenutku se, navodno, spotaknuo te pao na balkon na prvom katu. Velić je prevezen u Univerzitetski klinički centar u Sarajevu, gdje su mu konstatirane po život opasne ozljede. Liječnici su mu tada konstatirali teške ozljede glave i kontuzije grudnog koša.

On je, prema saznanju medija, bio neko vrijeme i u komi, a nakon što se oporavio, policajci su ga odveli u Kazneno-popravni zavod u Zenici, jer je odranije imao pravomoćno izrečenu kaznu zatvora.

Velić je proteklih godina privođen u više navrata, mahom zbog krađa. Njegove mete su, uglavnom, bile vozila i stanovi u više sarajevskih općina i to u razdoblju od 2009. do 2015. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije