Ekskluzivno:

ODVJETNICA ZORANA GALIĆA ZA VEČERNJI LIST: Istraga će dokazati sasvim suprotno od onog što se mom branjeniku stavlja na teret

10.07.2024.
u 16:19

Odvjetnica Ivana Grizelj Ćorluka koja brani Zorana Galića, zamjenika direktora SIPA-e i bivšeg prvog čovjega ravnatelja Granične policije BiH dala je ekskluzivni intervju za Večernji list, u kojem je govorila o situaciji u kojoj se našao njen branjenik.

- Ono što Vam kao braniteljica gospodina Zorana Galića u ovom trenutku mogu reći je činjenica da je moj klijent u konfuznom stanju i pod terapijama, odnosno u stanju šoka zbog neistinitih tvrdnji koje mu se pokušavaju staviti na teret.

Mi podržavamo rad institucija i predlažemo da se do detalja istraže sve pojedinosti ovog predmeta jer će se provođenjem istražnih radnji doći do rezultata, odnosno dokazati da gospodin Zoran Galić nije počinio ono što mu se stavlja na teret, odnosno nikakvo kazneno djelo. U ovoj fazi predmeta ne želimo iznositi puno informacija niti na bilo koji način ometati rad tužiteljstva, štoviše predlažemo da se obave sve istražne radnje čiji će rezultati nesporno dokazati neistinitost svega onoga što se gospodinu Galiću stavlja na teret - istaknula je Grizelj Ćorluka.

S obzirom da Galić ističe podršku radu institucija, upitali smo i zbog čega nije ostao u BiH.

- Već sam navela da u ovoj fazi predmeta ne želimo iznositi puno informacija, ali će rezultati istrage dokazati sasvim suprotno od onog što tužiteljstvo pokušava staviti gospodinu Galiću na teret. Ono što mogu istaći je da gospodin Galić nikada nije uzeo nikakav dar odnosno vozilo.

Gospodin Galić je osoba koja iza sebe ima bogatu dugogodišnju uspješnu karijeru i obavljao je niz odgovornih i visokih funkcija na svim razinama vlasti, obiteljski čovjek i osoba velikih profesionalnih i moralnih vrijednosti.

Naime gospodin Bago je u Imotskom (RH) prije nekoliko godina bio vlasnik auto kuće Celeritas d.o.o. koja se bavila prodajom rabljenih vozila. Sin od gospodina Galića je imao vozilo koje je  htio zamijeniti, te je u auto kući Celeritas d.o.o. izabrao jedan od izloženih modela i htio je izvršiti zamjenu, što je i učinio.

Vozilo koje je sin od gospodina Galića ostavio u zamjenu i dan danas se koristi na teritoriji Republike Hrvatske što se može vrlo lako provjeriti i dokazati, odnosno može se dokazati povijest kretanja vlasništva i posjeda tog vozila.

Što se pak tiče korespodencije gospodina Bage i drugih osoba to ostaje na gospodinu Bagi da dokaže i pojasni tužiteljstvu i sudu.

Kao odvjetnica sa iskustvom začuđena sam količinom informacija i podataka kojima raspolažu mediji, a predmet se nalazi u fazi istrage što nije uobičajeno za ovakvu vrstu predmeta kao i fazu predmeta - istaknula je odvjetnica Ivana Grizelj Ćorluka koja brani, zamjenika direktora SIPA-e i bivšeg prvog čovjega ravnatelja Granične policije BiH.

Odvjetnica Ivana Grizelj Ćorluka obratila se uime svog branjenika Zorana Galića

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije