Turizam u USŽ

Ekonomski fakultet organizirao Forum o turizmu

20.07.2017.
u 11:30

Ekonomski fakultet u Bihaću organizirao je nedavno Forum koji je okupio značajne sudionike u oblasti turizma u USŽ. Namjera je dati svoj doprinos u kreiranju smjernica razvoja ove najbrže rastuće gospodarske grane u svijetu. Prednost USŽ je njezin NP Una, ali i blizina susjedne RH koja važi kao jedna od najpoželjnijih turističkih zemalja u Europi. Potpisan je i Sporazum između fakulteta i Turističkog klastera Una čijom će realizacijom studenti koji upišu smjer menadžment i marketing u turizmu biti u mogućnosti obaviti praktični dio nastave uz podršku klastera. U USŽ turizam je prepoznat kao obećavajuća gospodarska grana.
Trebaju nam dobri zakonski propisi, infrastruktura i educirani kadar. Prepoznali su to i na bihaćkom Ekonomskom fakultetu te od iduće akademske godine studenti su se u mogućnosti opredijeliti za smjer menadžment i marketing u turizmu. Zanimanje je već prilično veliko, kažu u ovoj visokoobrazovanoj instituciji. -Gorući problem je nedostatak škola koje bi educirale kadar za ovu oblast, a time i nedostatak potrebnih znanja. Mi smo nastojali odgovoriti tim izazovima upravo nuđenjem ovoga novog smjera na Ekonomskom fakultetu – menadžment i marketing u turizmu, te se nadamo da ćemo na taj način osigurati osnovne preduvjete za razvitak turizma na ovim prostorima i generalno u Bosni i Hercegovini, kaže doc. dr. Kenan Mahmutović, profesor na Ekonomskom fakultetu u Bihaću. Svi koji se odluče za ovaj studij bit će u prilici obaviti i praktični dio nastave u, primjera radi, tvrtkama koje su angažirane u turističkoj djelatnosti. U tome će im dobro doći pomoć Turističkog klastera Una s kojim je Ekonomski fakultet u okviru organiziranog foruma potpisao sporazum o suradnji.
- Kroz aktivnosti studentima ćemo omogućiti praktičan rad kod članova Turističkog klastera Una. U Klasteru su svi oni koji stvarno žive i bave se turizmom, koji nose taj naš turizam, od hotela do seoskih kućanstava i rafting agencija. U budućnosti će studenti imati mogućnost svoje znanje primijeniti u praktičnom radu kod članova klastera, kaže Zrinka Delić, ravnateljica Turističkoga klastera Una. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije