sastanak Radne grupe za refomu javne uprave

EK: Vlasti BiH trebaju se posvetiti izradi i usvajanju akcijskog plana za reformu javne uprave

16.04.2024.
u 20:28

Europska komisija očekuje da vlasti u Bosni i Hercegovini stave u fokus izradu i usvajanje revidiranog Akcijskog plana za reformu javne uprave, veće financijsko vlasništvo i održivost reforme javne uprave, rečeno je danas na sastanku Radne grupe za refomu javne uprave između EU i BiH.

Na sastanku je razgovarano o aktivnostima koje su vlasti u Bosni i Hercegovini realizirale, a vezane su za 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Europske komisije.

Konstatirano je da su usvojene izmjene i dopune Zakona o državnoj službi u institucijama BiH, uspostavljeno Koordinacijskoo tijelo za reformu javne uprave i usvojen Zakon o slobodnom pristupu informacijama, priopćeno je iz Direkcije za europske integracije (DEI), javlja Srna.

Europskoj komisiji dostavljena je i radna verzija Programa integriranja Bosne i Hercegovine u EU.

U uvodnom dijelu političkog dijaloga na sastanku se obratio ministar pravde BiH Davor Bunoza, a sastankom je kopredsjedavao tajnik Ministarstva pravde BiH Željko Bogut, dok je ispred EU sastankom kopredsjedavala Barbara Jesus-Gimeno.

S predstavnicima Europske komisije razgovarano je o funkcionalnoj javnoj upravi, upravljanju javnim financijama, izgradnji profesionalne državne službe i usklađivanju zakonodavstva o državnoj službi na različitim razinama vlasti.

U dijelu sastanka na tehničkoj razini razgovaralo se o provođenju Strategije i Akcijskog plana za refomu javne uprave u BiH, te o odgovornosti i upravljanju ljudskim potencijalima u državnoj službi. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije