Neum

Palmer i Eichhorst ponovno oprezni optimisti, dogovora još nema

palmer
29.01.2022.
u 15:02

Međunarodni posrednici, američki diplomat Matthew Palmer i ravnateljica Europske službe za vanjsko djelovanje Angelina Eichhorst izrazili su u subotu ‘oprezni optimizam’ da će se postići dogovor o izbornoj reformi u razgovorima koji se u Neumu vode od jučer. Jednaki termin oprezni optimizam koristili su i u izjavama koje su dali jučer.

Eichhorst je istaknula kako su sve strane posveće postizanju dogovora. Nije međutim mogla govoriti o detaljima razgovora koji se vode. Posebni izaslanik Stare Departmenta za izbornu reformu Palmer je dodao kako je najveći iskorak napravljen u dijelu razgovora koji se tiču paketa izbornog integriteta. Međunarodni diplomati su dodali kako iznimno važnu ulogu igraju pravni stručnjaci iz Venecijanske komisije i ODIHR-ova ureda iz Poljske. Nakon izjava za javnost međunarodni diplomati najavili su nastavak razgovora i nisu uopće željeli govoriti po planu B ako razgovori o izbornoj reformi propadnu.

“Idemo dan po dan, korak po korak”, rekli su.

Po njihovu tonu odgovora i obraćanja jasno je kako još uvijek nema dogovora. Domaći političari ponovno nisu istupali u javnost.

Komentara 2

IV
IvanHB1
07:21 30.01.2022.

Čović je premekan političar za ove sarajevske unitariste i njihove apetite.

IV
IvanHB1
07:17 30.01.2022.

Dragan Čović malo traži za Hrvate BiH.Treba tražiti saveznu pokrajinu Herceg Bosnu i u njoj uvesti građanski sustav odlučivanja gdje će se moći kandidirati u vlast i sejdo i Sejdić i Finci i Zoranić i svatko tko želi

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?