SARAJEVO

Eichhorst: Ohrabreni smo porukama koje smo čuli u BiH, nastavljamo rad na Izbornom zakonu

29.10.2021.
u 15:11

Američki diplomata zadužen za reformu Izbornog zakona Matthew Palmer i predstavnica Europske unije Angelina Eichhorst obratili su se medijima nakon što su jučer i danas obavili niz razgovora sa bh. političarima o izmjenama Izbornog zakona.

"Sve su ovo zahtjevne zadaće i u cijelosti smo spremni za ono što je pred nama. Trenutno imamo veliku odgovornost ali i hitnost potrebe djelovanja. Imali smo priliku susresti se s liderima, građanima i drugima", navela je Eichhorst.
Dodala je da su imali cijeli niz sastanaka i da su pokušavali naći način kao objediniti neke ideje, prijedloge i sugestije i staviti ih u jedan okvir oko kojeg bi mogli započeti pregovore.

"Radimo korak po korak na transparentan i inkluzivan način. Želimo osigurati da su svi uključeni u proces. Razgovori se nastavljaju, vratit ćemo se zadatku. Suština svega je jačanje institucija na razini BiH i Federacije BiH", naglasila je.

Naznačila je da građani moraju imati povjerenje da institucije rade na dobrobit građana.

"Vjerujem da većina građana želi da ova zemlja postane članica EU. Ohrabreni smo porukama koje smo čuli od svih sugovornika", navela je.

Ponovila je podršku Europske unije BiH kao "jedinstvene, suverene i cjelovite zemlje".

Ona nije željela iznositi detalje o konkretnim prijedlozima izmjena Izbornog zakona koji su bili na stolu ovih dana.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije