posjetila BiH

Eichhorst: Bh. lideri trebaju nastaviti s pomacima u zemlji

Angelina Eichhorst
19.10.2016.
u 20:05

Angelina Eichhorst, direktorica pri Europskoj službi za vanjske poslove za zapadnu Europu, zapadni Balkan i Tursku, danas je posjetila Bosnu i Hercegovinu i sastala se s predstavnicima bh. vlasti i institucija, glavnim komandantom EUFOR-a i glavnim komandantom NATO-a u Sarajevu.

Eichhorst je razgovarala o procesu EU integracija Bosne i Hercegovine, domaćim događanjima i pitanjima vanjske i sigurnosne politike, nakon zaključaka Vijeća EU o Bosni i Hercegovini od 20. rujna i 17. listopada. 

Naglasila je da je Bosna i Hercegovina otvorila novo poglavlje u svojem procesu integracija i pozdravila postignuti napredak.

- Pozivam bh. lidere i institucije da nastave s pomacima u zemlji. Proces davanja Mišljenja, nastavak provedbe Reformske agende, uključujući reforme vladavine zakona, kao i pitanja i vanjske i sigurnosne politike će zahtijevati daljnje usredotočene napore bh. vlasti. EU je spremna i dalje podržavati Bosnu i Hercegovinu na njenom putu EU integracija - rekla je Eichorst.

Također se osvrnula na Globalnu strategiju Europske unije za vanjsku i sigurnosnu politiku Unije, a koju je predstavila visoka predstavnica EU/potpredsjednica Europske komisije Federica Mogherini u lipnju 2016., s naglaskom na zajedničke izazove s kojim se suočavaju EU i zapadni Balkan, a posebno u vezi s suprotstavljanjem radikalizaciji, te potrebom za trajan napredak u regiji, priopćeno je iz Delegacije EU u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije