Sveučilište u Mostaru

Edukacije na Fakultetu strojarstva, računarstva i elektrotehnike

06.09.2019.
u 08:24

Sveučilište u Mostaru, Fakultet strojarstva računarstva i elektrotehnike organizira edukacije iz područja Lean menadžmenta i 3D Modeliranja.

Edukacije iz područja Lean menadžmenta

Osnovna postavka Lean koncepta je unaprjeđenje proizvodnje s manje zaliha, kapitala, ljudskog rada, neispravnih proizvoda, čekanja i zastoja, uklanjanjem svih vrsta proizvodnih gubitka.

Prijavom na edukaciju polaznici ć imati priliku:

-  razumjeti osnovne principe i alate Lean-a,

-  identificirati sve vrste rasipanja u vlastitoj tvrtki, te moći uspostaviti korake za njihovo smanjenje,

- sudjelovati u procesu uvođenja Lean menadžmenta u svoje tvrtke.

Edukacije su namijenjene menadžerima tvrtki, voditeljima odjela, djelatnicima, studentima, odnosno svima koji žele steći znanje iz Lean menadžmenta.

Edukacije će se održavati u prostorijama „Tvornice za učenje“ Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru. Tvornica za učenje je edukacijsko okružje koje simulira rad tvornice i uvjete u njoj tako da polaznici seminara cijelo vrijeme rade u stvarnim uvjetima tvornice.

Predavači na seminaru su nastavnici i istraživači čije je područje zanimanja organizacija proizvodnje, upravljanje lancem nabave, lean menadžment:

dr.sc. Željko Stojkić, izvanredni profesor FSRE Mostar

dr.sc. Ivica Veža, redovni profesor FESB Split

mag. ing. mech. Igor Bošnjak, asistent na FSRE Mostar

Osim profesora na seminaru će svoja iskustva u primjeni Lean alata predstaviti Lean treneri iz lokalnih tvrtki. Seminar „Osnove Lean menadžmenta“ je prvi u nizu od planiranih edukacija iz područja Lean menadžmenta.

Edukacija 3D modeliranje, osnovni nivo

Prijavom na edukaciju 3D modeliranje, osnovni nivo i korištenjem CAD programa polaznici mogu naučiti kako nacrtati, dizajnirati i vizualizirati prostorne oblike, tj. dati im treću dimenziju i postaviti ih u virtualni prostor. Cilj je naučiti modelirati sve što polaznici zamisle -  od stvarnih 3D modela proizvoda i njihovih detaljnih crteža do specijalnih efekata i simulacija.

Edukacije su namijenjene studentima tehničkih fakulteta, srednjoškolcima, tehničarima, inženjerima, kao i svim zainteresiranim djelatnicima tvrtki iz metalnog i drugih sektora, odnosno svima koji žele ući u svijet 3D modeliranja i dizajna. Edukacije će se održavati u prostorijama Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike s licenciranim SolidWorks paketima.

Predavač je nastavnik i istraživač čije je uže područje zanimanja dizajn proizvoda:

dr.sc. Nebojša Rašović, docent na FSRE

Edukacija „3D modeliranje osnovni nivo“ je ujedno uvod za slijedeću edukaciju „3D Modeliranje napredni nivo“.

Više informacija i obrazac prijave za edukacije 3D Modeliranje i Lean menadžment možete pronaći na web stranici Tvornice za učenja Fakulteta strojarstva računarstva i elektrotehnike:  http://learningfactory.fsre.sum.ba/
 
Link za edukaciju Lean menadžment: 
http://learningfactory.fsre.sum.ba/novosti/pregled-novosti/news/osnove-lean-menadzmenta/

Link za edukaciju 3D Modeliranje: 
http://learningfactory.fsre.sum.ba/novosti/pregled-novosti/news/dizajnirajte-sve-sto-zamislite-koristenjem-naprednih-cad-alata/

Dodatne informacije mogu se dobiti putem e-maila mirela.juric@fsre.sum.ba ili telefonski na broju 036 337 004.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije