sip:

Edukacija za članove općinskih izbornih komisija

SIP
11.05.2016.
u 14:17

Središnje izborno povjerenstvo BiH (SIP BiH)  danas je u Sarajevu organizirala obaveznu edukaciju novoimenovanih članova općinskih/gradskih izbornih komisija.

Edukaciji su bili obavezni prisustvovati svi članovi izbornih komisija imenovani od listopada 2014. godine do danas i na čije je imenovanje Središnje izborne komisije BiH svojim rješenjem dala suglasnost.

Teme edukacije su bile: vremenski plan i rokovi izbornih aktivnosti, registracija birača, biračka mjesta i njihovo formiranje i određivanje lokacija, imenovanje biračkih odbora, organizacija izbora i rad izbornih komisija.

U uvodnom obraćanju predsjednik Središnje izborne komisije BiH Ahmet Šantić je podsjetio na važnost posla koji obavljaju članovi općinskih/gradskih izbornih komisija u BiH.

Šantić je istakao potrebu da sve izborne komisije moraju biti dobro obučene da bi sve aktivnosti u izbornom procesu bile provedene u skladu sa zakonom i najvišim standardima.

Današnjoj edukaciji je prisustvovalo oko 170 novoizabranih članova općinskih/gradskih izbornih komisija, priopćeno je iz Ureda za informiranje SIP-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije