KRIZA ZBOG VIRUSA

E, to je solidarnost. Direktori si sami smanjili plaće za 20 posto

Jim Dedmon/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
27.03.2020.
u 21:30

Nakon što je propao pokušaj suvlasnika Philadelphia Sixersa da igračima smanji plaću za 20 posto, ovo je očito i neka vrsta poruke svim NBA igračima, posebno onim najbolje plaćenima

U danima kada su Sjedinjene Američke Države preuzele neslavno vodstvo po broju pozitivnih na zarazu koronavirusom, stotinjak najbolje plaćenih dužnosnika po NBA klubovima oduzet će od svoje plaće po 20 posto i to će činiti sve dok će epidemija trajati.

Ta lista uključuje i samog "commissionera" (povjerenika) NBA lige Adama Silvera i njegova zamjenika Marka Tatuma, ali ne i administrativno osoblje u uredima lige i klubova.

Nakon što je propao pokušaj suvlasnika Philadelphia Sixersa da igračima smanji plaću za 20 posto, ovo je očito i neka vrsta poruke svim NBA igračima, posebno onim najbolje plaćenima.

Doduše, valja reći da su mnogi među njima odlučili financijski pomoći svim onim vanjskim suradnicima u organizaciji utakmice (zaštitari, konobari, čistačice...) koji žive od dnevnica, a bez utakmica nema ni potrebe za njihovim angažmanom.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?