Bošnjak potvrdio

E-modul za javno zdravstvo u HNŽ-u do kraja godine

02.06.2017.
u 15:47

U direkciji Zavoda zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije održan je sastanak predstavnika tog zavoda s predstavnicima Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a i domova zdravlja Mostar, Konjic i Mostar Stari Grad.

Direktor ZZO-a HNŽ-a Rade Bošnjak izjavio je kako je Zavod ponosan na sve dosadašnje aktivnosti kada je riječ o razvoju e-modula za javno zdravstvo koji će koristiti Zavod i svi domovi zdravlja u županiji, priopćeno je u petak iz ZZO HNŽ-a.

"Ovo je još jedna funkcionalnost u projektu Integriranog zdravstvenog informacijskog sustava IZIS koja će biti od koristi kako domovima zdravlja i Zavodu za javno zdravstvo tako i našem resornom ministarstvu i Vladi HNŽ-a", kazao je Bošnjak.

Ustvrdio je kako je potrebno definirati sve aktivnosti kako bi do kraja godine e-modul za javno zdravstvo bio primijenjen u praksi.

Kolika je važnost razvoja e-modula za javno zdravstvo govori dosadašnja praksa po kojoj su domovi zdravlja na papirnatim obrascima vodili evidenciju pojavnosti zaraznih bolesti i periodično ih slali Zavodu za javno zdravstvo HNŽ-a što je usporavalo i otežavalo praćenje stanja na terenu.

Razvoj e-modula za javno zdravstvo olakšat će i pojednostavit dosadašnji način praćenja pojavnosti, odnosno razvoja zaraznih bolesti i eventualnih epidemija jer će putem elektronskog modula domovi zdravlja i Zavod za javno zdravstvo HNŽ-a moći, uz ostalo, na dnevnoj razini pratiti, pojavnost zaraznih bolesti i eventualnih epidemija, a domovi zdravlja više neće morati popunjavati papirnate obrasce već će imati kreirane elektronske obrasce.

S druge strane, Zavod za javno zdravstvo HNŽ-a će, na osnovu generiranih elektronskih izvješća e-modula za javno zdravstvo, moći kontinuirano pratiti pojavnost zaraznih bolesti i eventualnih epidemija te blagovremeno poduzimati mjere za njihovo suzbijanje, navode iz ZZO HNŽ.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije