ATP 250 TURNIR

Džumhur u tri seta bolji od Francuza, stigao na korak od glavnog žrijeba u Marseilleu

13.02.2022.
u 16:56

Najbolji bh. tenisač Damir Džumhur (ATP: 142.) slavio je protiv francuskog igrača Mattea Martineaua rezultatom 2:1 u setovima u susretu prvok kola kvalifikacija za ATP turnir u Marseilleu.

Damir je do pobjede došao nakon sat vremena i 34 minute igre. U prvom setu napravio je dva breaka, u trećem i sedmom gemu, što mu je uz odličnu igru na svoj servis omogućilo da dođe do vodstva u setovima.

U drugom je francuski igrač popravio igru na svoj servis, a to je iskoristio u osmom gemu kada je napravio prvi break na meču, došao u vodstvo od 5:3 i ubrzo nakon toga došao do poravnanja u setovima, pa je bilo jasno da će putnik u finale kvalifikacija biti odlučen nakon trećeg seta, piše Klix.ba. 

Ključni trenutak dogodio se opet u osmom gemu, ovaj put pri vodstvu Damira od 4:3 kada je napravio break, došao u vodstvo od 5:3 i nakon toga sigurnom igrom na svoj servis došao do pobjede i plasmana u narednu rundu.

Tamo će igrati protiv boljeg iz duela Gakhov (ATP: 464.) - Bergs (ATP: 188.).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije