Klub izaslanika hrvatskog naroda

Džeba traži da Novalić iznese podatke koji pokazuju da Bošnjaci drže preko dvije trećine ekonomije BiH

09.12.2021.
u 19:47

Klub izaslanika hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH objavio je da su na današnjoj sjednici ovog doma uputili niz inicijativa i pitanja. 

Među ostalim, izaslanik Ilija Nakić od Federalnog ministarstva energetike, rudarstva i industrije zatražio je da sačini cjelovitu informaciju o uplaćenom radnom stažu i dostavi je Parlamentu Federacije BiH, uz pitanje za koliko radnika je u proteklim godinama uvezan staž iz Proračuna Federacije BiH i u kojim su poduzećima zaposleni.

-Nakić je dodao da u nekim slučajevima Vlada Federacije BiH reagira promptno, dok u drugim radnici godinama bezuspješno traže da im se uveže staž, iako su i jedna i druga u većinskom vlasništvu Federacije BiH ili su u vlasništvu Javnih poduzeća čiji je vlasnik Federacija BiH, navodi se u priopćenju. 

Kad su u pitanju čelnici Federacije BiH, izaslanik Damir Džeba uputio je pitanje koje se odnosi na nedavna putovanja predsjednika Vlade F BiH Fadila Novalića i izjave koje je davao tom prilikom. Džeba je od Novalića zatražio objašnjenje svih detalja njegova putovanja u Njemačku, Belgiju i Luksemburg, od financiranja do izjava koje je kao predsjednik Vlade Federacije BiH davao tijekom sudjelovanja u stranačkim događajima.

-Premijer Federacije BiH Fadil Novalić, kao poseban gost, održao je govor u kojem se pohvalio kako Bošnjaci drže preko dvije trećine ekonomije BiH te ustvrdio kako “Bošnjacima ne treba više od 30-50 godina da ekonomski ovladaju BiH“, ali kako kaže i brojem jer ih sada ima 55-60 posto, stoji u pitanju izaslanika Džebe upućenom premijeru Novaliću, uz zahtjev da izaslanicima, kao i cjelokupnoj javnosti prezentira podatke koje pokazuju da Bošnjaci drže preko dvije trećine ekonomije BiH, odnosno objasni iznesene teze o ekonomskoj i demografskoj dominaciji Bošnjaka.

-Dok se visokorangirani predstavnici SDA u BiH deklarativno zalažu za tzv. građanski model i brisanje imena naroda u procesu izmjena izbornog zakonodavstva u isto vrijeme radikaliziraju Bošnjake i predstavljaju planove kako izbaciti Srbe i Hrvate iz BiH, u ovom slučaju konkretno kroz ekonomsko djelovanje i demografsku nadmoć“, zaključuje izaslanik Džeba koji je zatražio i podatke tko je financirao Novalićev put na kojem je na skupovima SDA dao sporne izjave, priopćeno je iz Kluba izaslanika hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije