SDA

Džaferović: Nema razloga za izvanrednim Kongresom stranke

13.05.2017.
u 15:23

U SDA nema nikakvih frakcija, nego legalni i legitimni organi stranke koji funkcioniraju bez ikakvih problema zbog čega nema ni razloga za organiziranjem izvanrednog Kongresa, kazao je novinarima danas u Sarajevu, gdje se održava redovita sjednica Predsjedništva stranke, potpredsjednik SDA Šefik Džaferović.

Podsjetio da svi organi, uključujući Kongres, Glavni odbor, Predsjedništvo, predsjednika, županijski (10) i regionalni (šest) odbora te općinske (više od 130) odrganizacija funkcioniraju bez problema, a Statut je jasno propisao uvjete za održavanje vanrednog Kongresa. Inicijativu za to može pokrenuti najmanje 20 općinskih organizacija ili najmanje jedna trećina kantonalnih ili regionalnih odbora.

- Ni blizu ne postroje takve inicijative. Postoje samo mišljenja pojedinaca koji na to imaju pravo, ali to nema snagu koja je potrebna da bi se organizirao izvanredni Kongres - pojasnio je Džaferović.

Predsjedništvo SDA, potvrdio je Džaferović, jednoglasno je odlučilo isključiti Salku Sokolovića i Sadika Ahmetovića iz članstva SDA, a bit će zatraženo i od organa SDA u Konjicu i Srebrenici da ih brišu iz članstva stranke. 

Ovi zastupnici napustili su ranije Klub stranke u Zastupničkom domu Parlamenta BiH te su sa Senadom Šepićem, koji je iz stranke isključen ranije, formirali tz. Nezavisni blok. Njih trojica, uz Šemsudina Mehemedovića, izražavali su nezadovoljstvo odlukama stranke od posljednjeg Kongresa SDA, ali Džaferović je potvrdio da o statusu Mehmedovića nisu danas razgovarali članovi Predsjedništva SDA.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?