Dvojac uhićen zbog prevare: Starije građane plašili stjenicama pa im masno naplaćivali tretmane “čišćenja”

08.12.2023.
u 12:29

Dvojica muškaraca uhićena su u Francuskoj zbog navodne prevare starijih građana koji su im plaćali tisuće eura za tretmane protiv stjenica koje nisu trebali. 

Policija u Strasbourgu objavila je da su muškarci odlazili u domove svojih žrtava, izvodili lažne kontrole i onda prenaplaćivali svoje proizvode i tretman.

Ukupno su prevarili 48 osoba, a među njima je i žena starija od 90 godina, piše BBC.

Posljednjih mjeseci porasli su slučajevi zaraze stjenicama diljem Europe. Širenje infestacije zabrinulo je vlasti u Francuskoj, a sa stjenicama se pokušalo obračunati na različite načine.

Prema objavama francuskih vlasti, prevaranti bi svoje žrtve zvali telefonom i rekli im da se u njihovom susjedstvu pojavilo žarište stjenica, a zatim bi osobno dolazili k njima i predstavljali se kao zdravstveni dužnosnici te prostor tretirali aerosolnim sprejevima. Prije nego što bi otišli, ponudili bi i preparat za zaštitu kože za koji se pokazalo da je obična krema s mirisom eukaliptusa.

Žrtvama su naplaćivali između 300 i 2100 eura.

Policija je potvrdila da je dosad primila devet prijava zbog sumnje u prevaru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije