godišnjica ubojstva

Dvije godine od ubojstva sarajevskih policajaca, ubojice još nisu pronađene

N1
26.10.2020.
u 08:23

Prošle su dvije godine od ubojstva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. Njihove ubojice i nalogodavci nikada nisu pronađeni.

Od dana izvršenja kaznenog djela ubojstva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, policijski službenici MUP-a SŽ u suradnji i pod nadzorom postupajućih tužiteljica Tužiteljstva SŽ, svakodnevno i u kontinuitetu rade na rasvjetljavanju ovog kaznenog djela. Zbog ubojstva je pod istragom više osoba, priopćeno je u zajedničkoj izjavi MUP-a i Tužiteljstva SŽ, javlja N1. 

Pored MUP-a SŽ koji je nositelj aktivnosti u istrazi, kroz razmjenu operativnih saznanja, provjere, saslušanja, analize i vještačenja, ostvarena je suradnja i s Državnom agencijom za istrage i zaštitu, Ministarstvom unutarnjih poslova RS, Upravom za organizirani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i Federalnom upravom policije. Ostvarena je suradnja i sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom u razmjeni podataka.

Do sada je u ovom predmetu poduzeto više od tisuću radnji dokumentiranja i dokazivanja. Pa je tako saslušano i ispitano oko 300 osoba. Naređena su DNK, biološka, balistička, mehanoskopska i druga vještačenja, uključujući i zamolnice za međunarodnu pravnu pomoć zbog pribavljanja podataka, te saslušanja i vještačenja izvan Bosne i Hercegovine.

Zbog eventualnih saznanja i informacija o kaznenom djelu ubojstva, poligrafski je testirano 39 osoba. Izuzeto je oko 100 videonadzora koji su vještačeni.

Upućeno je više zahtjeva INTERPOL-u i EUROPOL-u, potom, ostvarena suradnja sa osam država i to; SAD, Kanada, Njemačka, Velika Britanija, Slovenija, Srbija, Hrvatska i Crna Gora. Dakle, predmet ubojstva sarajevskih policajaca prioritet je u radu Tužilteljstva i Ministarstva unutarnjih poslova SŽ.

"O konačnoj tužiteljskoj odluci, informirat ćemo javnost", navode u zajedničkom priopćenju.

Adis Šehović i Davor Vujinović, pripadnici MUP-a SŽ,  ubijeni su 26. listopada 2018. godine u sukobu s automafijom u sarajevskom naselju Alipašino Polje.

Do sada za ova ubojstva nitko nije odgovarao.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?