Muški sport

Dvaput više gledatelja nego na nogometu

09.04.2019.
u 07:15

Ragbi liga klub FIS Vitez startao je porazom u prvom kolu B divizije, skupina 1 Balkan superlige. Poraženi su u Vitezu od bolje i iskusnije momčadi Ragbi kluba Tirana iz glavnog grada Albanije u kojemu igra i nekoliko mladića albanskih korijena rođenih u Engleskoj, gdje su i vrhunski svladali sve vještine ovog muškog sporta.

Zanimljiva utakmica

Utakmica je odigrana na terenu sportskog centra Nogometnog kluba Rijeka u Vitezu pred neočekivano velikim brojem poštovatelja ovog sporta iz Viteza, ali i brojnih drugih susjednih mjesta. Na ovoj utakmici gledatelja je bilo i dvostruko više nego na nogometnoj utakmici Vitez – Bosna (Visoko), odigranoj dan ranije na Gradskom stadionu, također u Vitezu.

A to, unatoč uvjerljivom porazu od Albanaca, 6:46, raduje rukovodstvo Ragbi kluba FIS Vitez jer je i to potvrda da je ovaj sport, kada je ovaj klub u pitanju, potpuno amaterski, uhvatio duboke korijene i sve je popularniji. Zanimljiva je i za primjer vrijedan pozornosti ljubav prema svom klubu, sportu, svom gradu. Naime, trojica mladića, koja su prije nekoliko mjeseci “trbuhom za kruhom” otišla na rad u Njemačku, ostala su članovi svoga kluba, a na otvaranje ragbi sezone, o svom trošku, doputovali su u subotu. U nedjelju su nastupili za svoj Vitez i odmah nakon utakmice sjeli u automobil i uputili se k Njemačkoj da bi već u ponedjeljak bili na svojim radnim mjestima.

Kamere HRT-a

Riječ je o mladim i vrijednim Vitežanima – Davoru Drmiću, Borisu Petroviću i Frani Blaževiću. Samo je to jedna lijepa ljudska priča kakve obično u ovom vremenu mogu pisati samo sport i sportaši. Vrijedi naglasiti kako je ovu utakmicu i Ragbi klub FIS Vitez pratila i ekipa HRT-a, snimajući reportažu za emisiju “Pogled preko granice”, a što je i dodatno priznanje ovom vrijednom sportskom kolektivu. Nije nam poznato što su sve zabilježili tim povodom.

Vitežani se sada natječu s 14 klubova iz osam država regije, iz neusporedivo većih i bogatijih gradova, iz Tirane, Istanbula, Atene, Trsta, Beograda… Samim tim ovo nastojanje Vitežana treba podržati.

Utakmicu bez ikakvih zamjerki aktera sudili su Đorđe Divić i Stefan Stamenić iz Beograda i Albin Isaković iz Zenice, a nakon završetka utakmice i poraženi i pobjednici nagrađeni su burnim pljeskom od prisutnih ljubitelja ragbi sporta i sporta uopće.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?