VSTV BiH

Dvanaest godina Centra za sudsku dokumentaciju

28.05.2020.
u 11:33

Centar za sudsku dokumentaciju (CSD) Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) obilježava dvanaest godina rada kroz opredjeljenost da se dalje unaprijedi pristup pravnim informacijama i odabranoj sudskoj praksi Bosne i Hercegovine, na jednostavan i brz način.

Baza sudskih odluka, dostupna putem web stranice VIDEO trenutno sadrži 12.788 odabranih odluka koje korisnici mogu pretraživati prema različitim kriterijima, kao što su naziv suda, broj i vrsta predmeta, datum donošenja odluke, vrsta odluke, pravna oblast, sadržaj odluke itd.

- CSD ažurirat će i Mapu ratnih zločina koju je VSTV BiH preuzeo od Misije OSCE u Bosni i Hercegovini, u prosincu prošle godine. Također će se nastaviti suradnja s entitetskim centrima za edukaciju sudija i tužitelja, pružanjem podrške Stalnoj komisiji za edukaciju. U skladu sa potrebom, CSD će pružiti podršku i radu panelâ za ujednačavanje sudske prakse - priopćeno je iz VSTV.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?