POBUNA

Dva zatvorska čuvara zarobilo 80 zatvorenika u Orašju

zatvor-txt.jpg
Foto: Arhivska fotografija
02.12.2013.
u 11:48

Po dolasku ravnatelja Ivkića, vodnici su odmah oslobođeni, i upućeni na pregled u Dom zdravlja u Orašju

U Kazneno popravnom zavodu (KPZ) Orašje sinoć oko 22,30 sata došlo je do kolektivne pobune  80 zatvorenika,  koji su zadržali dva vodnika na odjelu, do dolaska nadležnih osoba za pregovore.            

Ravnatelj KPZ Orašje Ivo Ivkić, koji je odmah nakon izbijanja pobune stigao u zatvor, kazao je  kako je, prema navodima zatvorenika, do pobune došlo iz razloga što su dva zatvorenika izdvojena u pojačani nadzor, zbog čega su na ovaj način izrazili svoje negodovanje. 
           
Po dolasku ravnatelja Ivkića, vodnici su odmah oslobođeni, i upućeni na pregled u Dom zdravlja u Orašju.
            
Sve je riješeno razgovorom, koji je trajao do iza ponoći, a zatvorenici nisu imali namjeru bježati, istaknuo je  ravnatelj Ivkić.
            
Dodao je da su zatvorenici na ovaj način htjeli izraziti nezadovoljstvo izvanzavodskim pogodnostima, uvjetnim otpustom i pomilovanjima. 
 
Zbog krizne situacije, uz policijske službenike,stigao je i tim za potporu MUP-a Županije posavske i policijski ravnatelj, no potreba za njihovom intervencijom nije bilo. 
            
Ravnatelj Ivkić drži da iza pobune stoji desetak zatvorenika, koji su organizirali ovu pobunu, a stvarni uzroci ovoga događaja i otkrivanje počinitelja, bit će predmetom istražnih radnji narednih dana. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije