Skoro cijeli odžački Općinski odbor HDZ-a 1990. pristupio OO HDZ BiH

Dva HDZ-a se ujedinila u Odžaku

JJJ
06.03.2015.
u 09:06

Općinski odbor HDZ-a 1990. Odžak pristupio je općinskoj organizaciji HDZ-a BiH u Odžaku. Dogodilo se to na zajedničkoj sjednici. Usuglasili su stajališta o pristupanju. Nakon uvodnog dijela koji je prezentirala predsjednica OO HDZ BiH Nada Ćulap i predsjednik OO HDZ 1990. Ivo Jelušić, otvorena je rasprava u kojoj je sudjelovao veći broj nazočnih. Sve diskusije koje su izrečene mogu se stopiti u jednu poruku: “Ujedinjujemo se u jednu stranku želeći na ovaj način prevladati osobne interese i pokazati da nam je boljitak našeg naroda na prvom mjestu. Nakon zajedničke sjednice dvaju općinskih odbora stranaka HDZ BiH i HDZ 1990., među prvim potpisnicima pristupnica su članovi OOHDZ 1990. Ivo Jelušić, dosadašnji predsjednik OO HDZ 1990., Juro Zečević, Marijan Anđelić, Danijel Ivanković, Dragan Guberac, Anto Iličević, Anto Mrvelj, Nediljko Stanić, Ivan Božić, Zlatko Ivančić, Martin Barukčić, Stipo Iličević, Katarina Iličević i Milenko Guberac.

U interesu naroda

“Konačno smo u Odžaku donijeli odluku o ujedinjenju dva općinska odbora HDZ BiH i HDZ 1990. na tragu svih događanja i stanja u općini Odžak cjelokupne situacije. Sa svim ostalim članovima OO HDZ 1990., poslije nekoliko aktivnosti i događanja unutar same stranke, shvatili smo i donijeli ovakvu odluku zbog odgovornosti kao političari i obavljajući određene dužnosti. Smatramo kako je ovo i poruka svima, posebno u Posavskoj županiji. Svi se moramo okrenuti pravim stvarima jer vidimo kakvo je stanje o položaju Hrvatskog naroda u BiH, stanju u kojem se nalazi PŽ. Nakon svih događanja, mi, članovi HDZ 1990., mislimo da kroz HDZ 1990. nismo u mogućnosti ostvariti ciljeve koji su postavljeni pred nas. Smatramo da neka priča s HDZ 1990., pogotovo u svjetlu kadrova rukovodstva naše stranke, pogotovo ovdje na županijskoj razini, više nije aktualna. Mislim da smo se morali na neki način i razići i donijeti ovakvu odluku. Smatramo da ćemo u sljedećem razdoblju zajedničkim snagama prije svega na području općine Odžak naći načina da popravimo situaciju zajedno s pučanstvom općine Odžak u objašnjavanju o čemu se radi i da ćemo krenuti u nove pobjede”, kazao je Jelušić. Nada Ćulap, predsjednica OO HDZ BiH Odžak, naglasila je da su u stranci svjesni činjenice kako se radi o velikoj odluci. “ Bilo je pitanja i s jedne i s druge strane, ali ostavili smo svoj ego, svoje osobne i privatne interese po strani i zajednički došli do zaključka da je jedini put ujedinjenje i zajedničko djelovanje ove dvije stranke”, kazala je Ćulap.

Zajedništvo prioritet

Jelušić napominje kako će u Odžaku ostati jedan dio onih koji nisu vidjeli povijesnu priliku za boljitak hrvatskog naroda. “Kako čujemo formirano je povjerenstvo, odnosno imenovan je povjerenik. Ali naša priča s HDZ-om 1990. je u svakom slučaju završena. Može se reći da je osim četvorice, cjelokupan općinski odbor pristupio ovamo i drugi članovi koji nisu bili tu, bili su spriječeni”, zaključuje Jelušić. Prije ovih članova HDZ-a 1990. prilikom konstituiranja Skupštine Posavske županije iz HDZ-a 1990. u HDZ BiH prešla je i Marija Oršolić iz Tolise. “To je bila teška odluka zato što sam znala da ću vjerojatno naići na osudu javnosti no ustrajala sam i nakon početnih problema sada nailazim na odobravanje”, izjavila je Oršolić.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar whitesox
whitesox
13:37 06.03.2015.

napokon demontaža projekta Dr.sanadera&co.bravo dečki!samo zajedničkim naporima možemo BiH učiniti i našom Domovinom!

RO
rosa
10:22 06.03.2015.

Po svemu sudeći HDZ BiH je došao do javnih novaca pa je počelo javno prostituiranje na političkoj sceni BiH. Nisam siguran tko je jadniji, ovi "političari" ili građani koji su im dali povjerenje.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?